Christelijke Muziek & Concertagenda

300 mannenstemmen GROOT KERST MANNEN KOREN CONCERT m.m.v. Jan Vayne in Vredenburg Utrecht, Utrecht


Naam:
300 mannenstemmen GROOT KERST MANNEN KOREN CONCERT m.m.v. Jan Vayne in Vredenburg
Datum:
23 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:45u
Omschrijving:

Op maandag 23 december a.s. zal in muziekcentrum VREDENBURG, locatie Leidsche Rijn, het inmiddels traditie geworden Kerst Koren Concert plaatsvinden.
De organisatie van Koorconcerten heeft – na het succes van voorgaande jaren - opnieuw drie grote, bekende mannenkoren uitgenodigd: “Het Urker Mannenkoor Hallelujah”, het Chr. Mannenkoor Lelystad en het Chr. Mannenkoor “Con Forza” uit Woerden.
300 mannenstemmen zullen samen tot één stem klinken! Met de solisten en met de begeleiding van het Groot Nationaal Strijkorkest zal het publiek een sfeervolle avond meemaken.

De koren zullen een scala van bekende en geliefde kerstliederen brengen. Daarnaast zal het kerstoratorium “Een Nieuw Begin” van componist Johan Bredewout ten gehore worden gebracht. In deze kerstcompositie wordt door de drie koren en solisten de geboorte van Jezus Christus bezongen, vanaf de aankondiging in de profetie tot aan het evangelie.
Evenals andere jaren wordt het publiek actief betrokken bij het concert en uitgenodigd tot het meezingen in de samenzang van enkele bekende kerstliederen.
Liefhebbers van koorzang worden van harte uitgenodigd voor dit concert. Zij kunnen in de ambiance van Vredenburg genieten van koren, orkest en solisten.

De koren
Voor de 300 mannen is een optreden in Vredenburg niet nieuw. Afgelopen jaren zongen zij, onder leiding van hun dirigent Bert Moll, voor een uitverkochte concertzaal.
Het ruim 100-jarige Urker Mannenkoor “Hallelujah” geniet landelijke bekendheid; het stond al vele malen op beroemde locaties in binnen- en buitenland. Chr. Mannenkoor Lelystad, opgericht in 1990, was onlangs te zien en te beluisteren in het programma “Nederland zingt’.
Chr. Mannenkoor “Con Forza” uit Woerden startte in 1993 - vierde onlangs het 20-jarig jubileum - en heeft inmiddels een eigen gezicht en plaats gekregen in de koorwereld.

Gastoptreden
Jan Vayne is binnen en buiten de grenzen van Nederland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Hij is een meester in de improvisatie. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn.

Solisten
Behalve koorzang zijn er ook solistische optredens van het trompetduo Arjan en Edith Post en Liselotte Rokyta, panfluit.
Willemijn de Munnik/sopraan – geen onbekende in het Kerst Koren Concert - zingt uit haar kerstrepertoire. Barend Wiltjer/tenor en Henk Brouwer/bariton zingen als solist in Het Urker Mannenkoor.
Het Groot Nationaal Strijkorkest - met concertmeester Martin de Deugd - en organist Henk Strootman op het Domus Concertorgel zullen de koren en de solisten begeleiden.
Samensteller van het programma is Bert Moll; hij heeft de muzikale leiding in dit concert.

De aanvang van het concert op 23 december a.s. is 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.15 uur. Voor info: www.koorconcerten.nl
Kaarten voor dit concert kosten € 22,50 (inclusief garderobe en drankje in de pauze). Kaartverkoop: via internet: www.vredenburg.nl, telefonisch: 030 - 231 45 44 en aan de kassa van Vredenburg.

Adres:
Vredenburg, locatie Leidsche Rijn
Postcode:
3541 MV
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Urker Mannenkoor Hallelujah
Chr. Mannenkoor Lelystad
Chr. Mannenkoor Con Forza-Woerden
Gastoptreden van Jan Vayne
Het Groot Nationaal Strijkorkest
m.m.v. Henk Strootman/orgel, Arjan en Edith Post/trompet, Liselotte Rokyta/panfluit, Willemijn de Munnik/sopraan, Henk Brouwer/bariton en Barend Wiltjes/tenor.
Muzikale leiding: Bert Moll

Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van koorconcerten.
Telefoon:
035-6562776

Kaarten:
2250

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-18 15:30:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar