Christelijke Muziek en Concertagenda

Dubbel geluk voor Sharon Kips

Een kindje en een nieuwe cd voor de zangeres

Van onze redacteur Redmar Smit

24-10-12

Sharon Kips is bezig met de opnames van een nieuw album. Haar langverwachte Nederlandstalige album komt nog voor Sinterklaas uit. “Een album met tien juweeltjes”, aldus de zangeres.

Een aantal jaar geleden kondigde Sharon al aan dat ze plannen had voor een album met Nederlandse liedjes. Nu zijn de plannen concreet en is het slechts een kwestie van een paar maandjes.

Sharon gooit het roer om

Sharon Kips gooit het deze keer weer over een andere boeg. Na twee popalbums bracht Sharon in juni dit jaar haar eerste gospelalbum uit. Iets geheel anders voor de zangeres. Toch was dat iets wat echt bij haar paste. Nu gooit de zangeres het roer weer om en begint aan haar volgende wens: een Nederlandstalig album getiteld 'Groei maar'. Zes nieuwe nummers, twee bewerkingen en twee covers, waaronder het nummer 'Margeritha' van Marco Borsato. Sharon Kips zong dit nummer tijdens één van de liveshows van het programma Popstars. “Het wordt een semi-live studio project. Dat wil zeggen, alle musici en Sharon zullen tegelijk (in verschillende ruimtes) het lied spelen/zingen. Het wordt echt super gaaf”, laat haar man Gilbert Thera of Facebook weten.

In blijde verwachting

Het gebeurt niet vaak dat een zanger of zangeres in een half jaar tijd twee volle studio albums opneemt. Haar laatste album is slechts een paar maanden uit. Misschien heeft Sharon Kips een beetje haast want vorige week maakte ze ook nog ander blij nieuws bekend. “ Misschien heb je het al gehoord, maar ik ben zwanger. Wij, Gilbert en ik, zijn zo blij en dankbaar voor dit wonder en genieten er echt van.” Sharon verwacht haar kindje in het voorjaar. Op haar website schrijft de zangeres dat er een nummer over de baby op het album komt. “Ik kan niet wachten om jullie iets van mijn nieuwe album te laten horen. Maar voor nu… nog even geduld.”

Over Sharon Kips

Sharon is vooral bekend door haal deelname aan de talentenjacht X-Factor, die zij won in 2007. Zij bracht haar album ‘10’ uit en een paar jaar daarna het album ‘Love will bring you home’. Ze maakte in 2010 haar comeback als ‘Mystery Popstar’ bij het programma Popstars. In 2012 bracht ze haar album ‘Amazing Grace’ uit.

De voorintekening start binnenkort op haar website. Natuurlijk kun je de cd alvast op je verlanglijstje voor Sinterklaas zetten.

Lees ook het bijzondere interview: Sharon Kips: “Ik blijf dicht bij mijzelf”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 24-10-12