Christelijke Muziek en Concertagenda

"Unieke samenwerking artiesten op benefietconcert"

'Action speaks louder than words' voor bouw Keniaans weeshuis

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

09-04-07

Benefietconcert 'Action speaks louder than words' is een exclusieve samenwerking van Nederlandse gospelartiesten, zegt organisator Matthis van Hunnik. Op het concert op 11 mei in congrescentrum De Reehorst te Ede zingen Ralph van Manen, Irma Dam, Annemiek Koelewijn, Stonewashed én de Keniaanse drumband Simba Ngoma voor de opbouw van een weeshuis in het Afrikaanse land.

'Action speaks louder than words' is eigenlijk te vergelijken met een gospelfestival in het klein, zegt Van Hunnik. “De artiesten treden bijna nooit in dit verband op. Het komt wel eens voor dat de ene band of artiest in het voorprogramma van de ander staat, maar het komt bijna nooit voor dat ze op één avond alle vier een optreden wegzetten.”
Ook op het technische vlak is het concert volgens Van Hunnik, die al vanaf half december bezig is met de organisatie, moeilijk te regelen. “Het is technisch gezien erg lastig om op deze manier te werken. De bands en artiesten moeten in een zeer korte tijd wisselen. Een strakke planning is noodzakelijk. Ook de juiste afstelling van geluid en volume maakt het tot lastig te realiseren evenement.”

Simba Ngoma

Van Hunnik heeft het desondanks voor elkaar gekregen. Op 11 mei treden Ralph van Manen, Irma Dam, Annemiek Koelewijn, Stonewashed en de Keniaanse drumband Simba Ngoma in Ede op.
“Hoogstwaarschijnlijk komt ook de Keniaanse ambassadrice het concert bezoeken”, meldt de organisator. “Zij is erg enthousiast over het hele geheel en vindt het ook positief dat we de optredens aanvullen met de muziek van Simba Ngoma.” De Keniaanse drumband is volgens Van Hunnik een must om te zien. “Deze bekende band heeft in de Keniaanse hoofdstad Nairobi veel opgetreden in Bomas, een stadion dat op de Amsterdam ArenA lijkt. Het is erg leuk dat zij ook aanwezig zijn zodat de sfeer van Kenia een beetje mee wordt genomen naar Nederland.”

African Child Foundation

Doel van het evenement is geld te verzamelen voor de bouw van een tweede kindertehuis voor ontwikkelingsorganisatie African Child Foundation. “Er moet geld komen zodat het kindertehuis volledig kan draaien. Dus niet alleen voor de bouw van het kindertehuis maar ook de inrichting, het personeel en de kinderen.”

Wie nog naar het kaart wil, kan nog tickets bestellen. Uitverkocht is het benefietconcert nog niet. Van Hunnik: “Met nog zes weken te gaan is dat ook niet heel erg gek. Wel raad ik de mensen aan om snel een kaartje aan te schaffen als ze willen, komen aangezien de kaartverkoop vrij hard gaat.”
Het wordt een mooie avond van die elfde meidag, voorspelt de Edenaar. “Ik verwacht een spetterende avond met veel muziek en publiek dat met een beter beeld van de African Child Foundation. Ze zullen er achter komen dat het mogelijk is om voor slecht zeshonderd euro een jaar lang een huis te huren voor kinderen. Met weinig geld kunnen wij heel veel doen.”


 Laatst gewijzigd: 04-04-07 - Geplaatst: 04-04-07