Christelijke Muziek en Concertagenda

Leuke concerten voor het Pinksterweekend

Van orgel, koor- en samenzang tot een tubaconcert

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

22-05-23

Wil je met de Pinksterdagen toch naar een concert of optreden, maar heb je geen zin in Opwekking? De Christelijke Concertagenda zet een paar sfeervolle of juist opmerkelijke concerten op een rijtje; van orgel, koor- en samenzang tot een heus concert rondom de tuba. Laat je verrassen en kom luisteren!

26 mei: Kamerkoor Musica Vocale

Kamerkoor Musica Vocale uit Wageningen viert een feestje! Dit jaar bestaat het koor namelijk vijftig jaar. Om dit heuglijke feit extra luister bij te zetten zingt Musica Vocale een van de beroemdste missen van Anton Bruckner, zijn mis in e voor koor en blaasinstrumenten. Oorspronkelijk schreef Bruckner het stuk voor een uitvoering in de buitenlucht. Voor de uitvoering in de Pieterskerk in Utrecht neemt het koor organist Wim Roelfsema mee. Naast Bruckner geniet je van muziek van Arvo Pärt. Verstilde muziek met een vleugje Slavische melancholie.

27 mei: Mannenensemble Yaron en Gospelkoor Togethe

In de Grote Kerk van Scherpenzeel slaan twee bekende koren uit de regio voor het eerst de handen ineen: Mannenensemble Yaron uit Scherpenzeel en Gospelkoor Together uit Lunteren. Samen verzorgen ze een sfeervol Voorjaarsconcert. Toepasselijk repertoire deze avond zijn stukken als 'For the beauty of the earh', 'Das Morgenrot' en 'Beyond the rain'. Beide koren besluiten het concert met een feestelijke uitvoering van het lied 'God and God alone'.

28 mei: Tubaconcert door Matthijs Leffers

Ontdek de schoonheid van de tuba! Meestal hoor je dit instrument vooral in symfonieorkesten of harmonie- en fanfareverenigingen. Matthijs Leffers, tubaïst van het Noord-Nederlands Orkest, laat horen hoe mooi de tuba als soloinstrument klinkt. Samen met pianiste Beatriz Galán neemt hij je mee op ontdekkingstocht door het tubarepertoire. Dus op naar het Groningse Eenrum!

29 mei: 3 orgelconcerten op een rij

Orgelliefhebbers kunnen op Tweede Pinksterdag hun hart ophalen tijdens verschillende orgelconcerten.

Rien Donkersloot bespeelt vanaf 15.30 uur de orgels van de Sint Joriskerk in Amersfoort. Op het programma staat muziek van Weckmann (op het koororgel) en Mozart, Reger en Heiller (op het hoofdorgel). Rien gaat op beide orgels ook improviseren.

Om 20.00 uur ben je welkom in de Bovenkerk in Kampen. Dan speelt Harm Hoeve een orgelconcert met muziek van Asma, Bach, Mendelssohn en Hoeve.

Ook om 20.00 uur begint het Pinksterconcerrt van Cees van der Slik in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel. Hij speelt muziek van Bach, Bunk, Schuurman, Van Vliet. Ook dan staat er een improvisatie op het programma.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 24-05-23 - Geplaatst: 22-05-23