Christelijke Muziek en Concertagenda

6 mooie concerten dit weekend

Christelijke concerten op 15, 16 en 17 september

Van onze redacteur Eline Verhoef

12-09-17

Bachmuziek met hobo en sopraan, religieuze muziek uit alle tijden door het St. Joris Kamerkoor en een presentatieconcert van Gerald Troost. Dit weekend staan er weer heel wat diverse concerten op het programma. Bekijk onze selectie of check de hele concertagenda. Fijn weekend!

Vrijdag 15 september: Bach2Ways

RHENEN - Geniet van sopraan en hobo tijdens het concert van Johannette Zomer (sopraan) en hoboïst Bart Schneemann. Tijdens het concert in Rhenen hoor je een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo. Daarnaast brengt het duo nieuw werk van jonge hedendaagse componisten.
Bezoek het bachconcert van Johannette Zomer en Bart Schneemann op vrijdagavond om 20:15 uur in de Cunerakerk in Rhenen. De entree is € 17,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen.

Zaterdag 16 september: Utrecht String Quartet

EDE - Topensemble Utrecht String Quartet geeft zaterdag 16 september een adembenemend optreden weg in de Edesche Concertzaal. De uitstekende akoestiek van deze concertzaal tilt de prachtig uitgevoerde meesterwerken van de Rus Tsjaikovski en de Finnen Jean Sibelius en Aulis Sallinen naar een nóg hoger niveau.
Bezoek het concert van het Utrecht String Quartet op zaterdagavond om 20:00 uur in de Edesche Concertzaal te Ede. Tickets bestel je al vanaf € 25,00. Tip: lees ook ons interview met het Utrecht String Quartet.

Zaterdag 16 september: Flying Eagle Concert

MOORDRECHT - Voor een afwisselend concert met een arrangement op 'On Eagles Wings' kom je zaterdagavond naar Moordrecht. Met André van Vliet op het Johannus concertorgel, Johan Bredewout op vleugel, Arjan & Edith Post op trompet en Mirjam Feijer als sopraan belooft het een indrukwekkende avond te worden.
Bezoek het Flying Eagle Concert op zaterdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Nederlands Hervormde Kerk te Moordrecht. In de online voorverkoop is de toegang € 21,50 volwassenen en € 10,00 voor kinderen.

Zaterdag 16 september: Concerttour Gerald Troost

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - Gerald Troost neemt je zaterdag mee in een eerlijk en persoonlijk proces van loslaten en vertrouwen. Samen met zijn band laat hij een aantal nummers horen van zijn nieuwe cd 'Witte Vlag' en ook een aantal bekende oude liedjes.
Bezoek het presentatieconcert op zaterdagavond 16 september van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Rozenlaankerk te Ouderkerk aan den IJssel.

Zondag 17 september: Slotvesper Zomeravondmuziek met het St. Joriskoor

HAARLEM - Acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen vormen zondag een indrukwekkend geheel tijdens het Slotvesper Zomeravondmuziek concert in Haarlem. Het St. Joris Kamerkoor zingt religieus geïnspireerde muziek van alle tijden in de Grote of St. Bavokerk Haarlem.
Bezoek het St. Joris Kamerkoor concert op zondag 16 september van 19:00 uur tot 20:00 uur in de Grote of St. Bavokerk Haarlem. De toegang is gratis.

Zondag 17 september: Evensong

EINDHOVEN - Geniet van een uurtje prachtige zang in Anglicaanse sferen uitgevoerd door Capella Vesperale onder leiding van Esther Sijp en Gerard Habraken op het orgel.
Bezoek de Evensong op zondagmiddag 17 september van 17:00 uur tot 18:00 uur in de Catharinakerk te Eindhoven. De toegang is gratis.

Foto: Redactie Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 12-09-17 - Geplaatst: 05-09-17