Christelijke Muziek & Concertagenda

Slotvesper Zomeravondmuziek met het St. Joriskoor uit Amersfoort Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Slotvesper Zomeravondmuziek met het St. Joriskoor uit Amersfoort
Datum:
17 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Het St. Joris Kamerkoor is een gemengd kamerkoor met als standaardbezetting acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. Het koor staat onder leiding van Wouter Verhage.
Het koor zingt religieus geïnspireerde muziek van alle tijden. Tekst en muziek worden als onlosmakelijk met elkaar verbonden beschouwd.
In de vesper wordt muziek uitgevoerd van Andriessen en De Klerk. In 2017 vieren we dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden werden geboren. En waar kan dat beter gebeuren dan in de stad waar deze twee prominente musici werden geboren: Haarlem.
Van 15 september tot 3 oktober 2017 bruist de Haarlemse binnenstad van muziek. Musici uit binnen- en buitenland brengen in de verschillende kerken en concertzalen een zeer gevarieerd programma met kamermuziek, werken voor orgel en piano, liederen, oratoria en composities voor koor. Allemaal van de hand van Andriessen en De Klerk natuurlijk.
Haarlem mag trots zijn op deze twee kunstenaars. We hopen dan ook dat heel veel mensen in 2017 het Andriessen/De Klerk Festival zullen bezoeken. Het belooft een onvergetelijke belevenis te worden.

Zondag 17 september 19:00 – ca. 20:00 uur. Vesper met het St. Joriskoor uit Amersfoort o.l.v. Wouter Verhage; muziek in het teken van het Andriessen / De Klerk Festival 2017. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage € 5,00).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
St. Joriskoor uit Amersfoort o.l.v. Wouter Verhag

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-22 19:47:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar