Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe naam voor Women in Worship

Vrouwenzanggroep kiest samen met achterban voor 'Favor'

Van onze redacteur Tineke Smits

30-07-16

Na lang zoeken heeft de zanggroep Women in Worship een nieuwe naam gevonden. Uit de vele ideeën die via Facebook werden ingestuurd, hebben de vrouwen een prachtige nieuwe naam gekozen. Een naam die volgens de groep alles vertegenwoordigt waar de vrouwen voor staan.

Favor

De nieuwe naam van de vrouwenzanggroep is Favor. Jeannette Coppoolse vertelt namens de vrouwen: "Favor draagt een aantal woorden in zich die voor ons waarde hebben, zoals genade, liefde, gunst. Het is een naam die iets zegt over ons mensen. Het is vooral een topdown-perspectief, van Bovenaf. Als ik terugkijk op de afgelopen periode hebben we als groep Gods 'favor' ervaren en weten we dat deze ook voor deze nieuwe periode met ons mee zal gaan. En bovenal zijn wij mensen (in het algemeen) Gods 'favor'!

Social media

De semi-professionele zanggroep werd opgericht ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het tijdschrift Eva. In al die tijd is de groep veranderd en de tijd ook. "We zingen allang niet meer alleen voor 'Women' en ook 'Worship' dekt niet meer goed de lading van wat wij doen. Na bijna tien jaar Women in Worship is het nu tijd voor een nieuwe naam," vertelt Jeannette. Toen dat nieuwtje bekend werd, stroomden er op social media suggesties binnen voor een nieuwe naam: Adaja, Harmony, Woman in Friendship, Women's Voices, Royals, For You!, Joyful Noise, God's Message... Jeannette: "We zijn enorm verrast door de vele mooie suggesties voor een nieuwe naam. Het is erg leuk te merken dat men zo meeleeft en meedenkt. Dat doet ons goed."

Nieuwe cd

In september gaat Women for Worship van start onder de nieuwe naam. Dan komt er ook een nieuwe website en Facebookpagina. Na de zomer gaan de vrouwen aan de bak voor hun nieuwe cd, dat wordt een EP met vijf of zes nummers. “Het is hoog tijd dat we iets nieuws gaan maken! We staan te popelen!” vertelde Jeannette al in een eerder interview. "Er is dus nog veel werk aan de winkel, maar we gaan eerst genieten van de zomer!"


 Laatst gewijzigd: 29-07-16 - Geplaatst: 29-07-16