Christelijke Muziek en Concertagenda

Help jij Women in Worship aan een nieuwe naam?

Women in Worship zoekt nieuwe naam én brengt een EP uit

Van onze redacteur Tineke Smits

25-06-16

Women in Worship zoekt een nieuwe naam. De vrouwenzanggroep is toe aan iets nieuws, aldus Jeannette Coppoolse. En onder die nieuwe naam wordt in het najaar een EP uitgebracht. Welke naam dat wordt? Daar kun jij over meedenken!

Brainstormen op Facebook

Onlangs maakte de zanggroep bekend dat ze op zoek is naar een nieuwe naam. Sinds dat moment wordt er via de mail en social media volop gebrainstormd en stromen de namen binnen: Adaja, Harmony, Woman in Friendship, Women's Voices, Royals, For You!, Joyful Noise, God's Message... En dit is nog maar een kleine greep uit de tussenstand die Women in Worship op Facebook publiceerde.

“Echt heel divers”, vertelt Jeannette Coppoolse. “Echt leuk dat er zoveel mensen reageren! We zijn er nog niet uit, maar voor de zomer gaan we de knoop doorhakken. Dan kunnen we na de zomer hard aan de bak voor onze nieuwe cd.” Die nieuwe cd wordt een EP met vijf of zes nummers. “Onze eerste cd 'Rise up and praise Him’ is na twee persingen uitverkocht, dus het is hoog tijd dat we iets nieuws gaan maken! We staan te popelen!”

Niet in een bepaalde hoek

Women in Worship is een semi-professionele zanggroep die opgericht werd toen het tijdschrift Eva tien jaar bestond. Inmiddels is de groep veranderd en de tijd ook. “Onze eerste cd bestond voornamelijk uit worshipliedjes, maar sinds die tijd is ons repertoire uitgebreid en hebben we ook veel luisterliedjes. We zullen zeker worshipliedjes blijven zingen, maar we willen graag meer en andere mensen bereiken dan dat we nu doen. Misschien zelfs wel een seculier publiek aanspreken. Het woord ‘worship’ roept heel diverse reacties op en we willen niet in een bepaalde hoek worden gezet. We ervaren dat 'worship' breder is dan liedjes zingen, het gaat ook over hoe je in het leven staat.” De kracht van Women in Worship is volgens Jeannette dat alle vijf de vrouwen heel verschillend zijn en toch dezelfde passie delen.

Nieuwe start

Hoewel nog niet de volledige achterban overtuigd is dat de naam van Women in Worship veranderd moet worden, zijn de vrouwen echt van plan om een nieuwe naam te kiezen. “Dat is natuurlijk tricky, want de naam is inmiddels een begrip geworden. Maar we zijn toe aan een nieuwe naam die nóg beter bij ons past. En de mensen wennen ook wel weer snel aan iets nieuws. We kunnen zo echt een nieuwe start maken."

Barst jij van de inspiratie en heb jij dé tip voor Jeannette, Tineke, Talitha, Gabriëlle en Yessica? Stuur 'm in, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van Women in Worship.


 Laatst gewijzigd: 21-06-16 - Geplaatst: 21-06-16