Christelijke Muziek & Concertagenda

Advent- & kerstzangavond Oude Kerk te Nieuwerkerk aan den IJssel Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland


Naam:
Advent- & kerstzangavond Oude Kerk te Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum:
18 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op vrijdag 18 december a.s. verzorgt het kleinkoor Deo Dicatus o.l.v. Rinus Marinissen een koor- en samenzangavond rond advent en kerst in de Oude Kerk aan de Kerklaan te Nieuwerkerk aan den IJssel.
Het Chr. Kleinkoor “Deo Dicatus” uit Gouda en omstreken is ruim 16 jaar geleden ontstaan toen een groep zangersvrienden op uitnodiging van een Goudse ziekenomroep haar medewerking verleende bij een opname in een Goudse zorginstelling. Dit beviel zo goed, dat besloten werd om als ad-hoc zanggroep verder te gaan. Onder leiding van Rinus Marinissen uit Nieuwerkerk a/d/ IJssel werd een programma ingestudeerd van geestelijke koorwerken. Uitnodigingen lieten niet lang op zich wachten. Zo volgde als spoedig een optreden in Willige Langerak en Lekkerkerk op avonden waarop de Reformatie werd herdacht. Omdat uitnodigingen bleven komen werd 8 jaar geleden de naam zanggroep gewijzigd in Chr. Kleinkoor “Deo Dicatus”, wat betekent “Aan God gewijd”. Het kleinkoor, bestaande uit 16 leden, geeft veelvuldig haar medewerking aan kerkdiensten, Song-of-Praisediensten, avonden van Woord en Daad enz. Zo werd o.a. opgetreden in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Kapelle-Biezelinge, Zoetermeer, Benthuizen, Capelle a/d IJssel . In al deze optredens hebben de zangers als doel, dat door middel van het gezongen woord de boodschap van Gods liefde voor zondaren harten van luisteraars mag raken, zodat Zijn Koninkrijk verder wordt uitgebreid.
Aan de advent- en kerstavond werken verder mee Ds G. Lustig, meditatie, Rianne Vermeulen, dwarsfluit, Johan Lam, piano en Dick Alblas, orgel.
Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. De kerk is open om 19.30 uur.
Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het kerkplein.

Adres:
Kerkgang 3
Postcode:
2912 CL
Plaats:
Nieuwerkerk aan den IJssel (Boek overnachting in Nieuwerkerk aan den IJssel)
Dagje uit in Nieuwerkerk aan den IJssel | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.hervormdegemeente-nieuwerkerkaandenijssel.nl
Email adres:
dalblas apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Dicatus olv Rinus Marinissen.
Telefoon:
0180320725


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-21 22:18:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar