Christelijke Muziek & Concertagenda

Passie-Paas concerten Deo Juvante Huizen Bussum, Noord-Holland


Naam:
Passie-Paas concerten Deo Juvante Huizen
Datum:
2 april 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Passie-Paas concerten

Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen o.l.v. Bert Moll zal op donderdag 2 april in de Koepel/Mariakerk te Bussum en op woensdag 8 april 2009 in de Kruiskerk te Huizen, een uniek paasoratorium ten gehore brengen. Dit oratorium is geschreven door Johan Bredewout en Hans de Ruiter.

Bij het schrijven van dit oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en opstanding van de Heer Jezus Christus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden.

Het oratorium “Van Liefde Ongekend” bestaat uit twee delen: De cantate “Lam Gods” en de cantate “Christus Is Waarlijk Opgestaan”. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met onze Heer.

Dit oratorium zal worden uitgevoerd met een Begeleidingsorkest , Johan Bredewout (vleugel), Harm Hoeve (orgel), Yta van der Zwaag (hobo), Severin van Dijk (fluit) en Arjan en Edith Post (trompet) de algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll. Ds. Kees van Velzen doet de spreekstem.
Uitvoeringen: Donderdag 2 april om 20.00 uur in de Koepel/Mariakerk (Brinklaan 42) te Bussum en op woensdag 8 april om 20.00 uur in de Kruiskerk (J. van Wassenaerstraat 1 hoek Naarderstraat) te Huizen.
Voor meer informatie bezoek de website van Deo Juvante www.deojuvante.nl

Aanvang van het concert is 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19:15 uur. Kaarten à € 10,00 (kinderen t/m 12 jaar € 5,00), kunt u bestellen in de voorverkoop via paasconcerten@deojuvante.nl of via mevr. D. v.d. Broek, tel.: 035-5262712. Tevens zijn kaarten voor dit concert verkrijgbaar bij Christelijke boekhandel “de Echo”, Kerkstraat 50 te Huizen en bij de boekhandel “De Bron”, Brinklaan 86 te Bussum.

Adres:
Brinklaan 42
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Email adres:
paasconcerten apenstaartje deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Juvante.
Telefoon:
06-22199457


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-03-10 22:09:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar