Christelijke Muziek & Concertagenda

GROTE KRUISKERK CONCERT - CON AMORE & NSFC Nijkerk, Gelderland


Naam:
GROTE KRUISKERK CONCERT - CON AMORE & NSFC
Datum:
20 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Grote Kruiskerk Concert met ‘Con Amore’
NIJKERK - Het inmiddels traditionele Grote Kruiskerk Concert vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 december in de gelijknamige Kruiskerk.

Het christelijk gemengd koor ‘Con Amore’ geeft dan haar jaarlijkse kerstconcert en wordt daarbij muzikaal begeleid door het ‘Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps’ onder leiding van Andre Vulperhorst.

Ook dit keer is het de dirigent van Con Amore, Fred de Vries, weer gelukt om, nu in samenwerking met het NSFC, een afwisselend en indrukwekkend concertprogramma samen te stellen met ondermeer speciaal voor het fanfare orkest geschreven arrangementen. Samenzang en koorzang worden die avond afgewisseld door solisten en werken van het fanfare orkest.

De begeleiding van het concert is in de vertrouwde handen van het NSFC, een fanfare-orkest, dat al menig concours winnend afsloot. Het orkest behoort al jaren tot de top.

Voor deze bijzondere avond heeft ook Rudi de Vries (tenor) zijn medewerking toegezegd. Rudi zingt bij de Nederlandse Opera. Hij studeerde in Zwolle en Amsterdam bij mensen als Erna Spoorenberg en was lid van de opera studio van de Nederlandse Opera stichting.

Hij zong onder meer in Amsterdam, Antwerpen, Genève en werkte samen met dirigenten als Edo de Waart, Hartmut Haenchen en Richard Armstrong.

Peter Bontje, die zijn sporen in de Nederlandse muziekwereld ruimschoots heeft verdiend, zal het koor op de vleugel begeleiden. Peter studeerde piano en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Door het oprichten van ensembles, het organiseren van uitwisselingen en het realiseren van allerlei projecten zette hij als directeur,de gemeentelijke muziekschool van Katwijk stevig op de kaart. Hij is al sinds 1981 vaste gastdirigent van het 220 leden tellende mannenkoor Jubilate uit Katwijk. Hij bewerkt, begeleidt en dirigeert. Sinds het terugtreden van Sander van Marion in oktober 2006 voerde Peter Bontje tot juli 2007 de directie over het mannenkoor.

Het concert begint om 20.00 uur, terwijl de kerk om 19.30 uur open is. Kaarten zijn in de voorverkoop voor zes euro verkrijgbaar bij boekhandel Den Hertog en Drogisterij Engel in het Paasbos. ‘s Avonds aan de kerk kosten de kaarten 7,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis).

Adres:
Venestraat 44
Postcode:
3861BX
Plaats:
Nijkerk (Boek overnachting in Nijkerk)
Dagje uit in Nijkerk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs:
€ 7,50


Meer concerten:
Alle concerten van Con Amore.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-12-18 23:37:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar