Christelijke Muziek & Concertagenda

Poulenc en Howells door Musica Vocale Wageningen Wageningen, Gelderland


Naam:
Poulenc en Howells door Musica Vocale Wageningen
Datum:
21 mei 2022

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
2015u - 2200u
Omschrijving:

Op 20 en 21 mei 2022 om 20:15u geeft kamerkoor Musica Vocale uit Wageningen onder leiding van Rob Vermeulen, twee a-capella concerten rond Francis Poulenc en Herbert Howells in de Pieterskerk in Utrecht (20 mei) en de Grote Kerk in Wageningen (21 mei).

Francis Poulenc en Howard Howells horen tot de belangrijkste componisten van de eerste helft van de vorige eeuw. Maar het contrast tussen beide componisten kan haast niet groter zijn. Terwijl Poulenc zich afzette tegen het Franse impressionisme en de Duitse muziektraditie, die aan het begin van de 20e eeuw de muziekwereld overheerste, zoog Howells de tradities juist als een spons in zich op. Poulenc schertste zich door het mondaine Parijse leven, terwijl bij Howells in zijn weemoedige muziek de zacht glooiende Engelse vergezichten doorklinken.
Zowel het Requiem van Howells (1932) als de Mis in G van Poulenc (1937) markeerden door een dramatische gebeurtenis een radicale omslag in het persoonlijk leven van de componist. Hun composities zijn daarvan de sprekende getuigen.

Naast deze twee indrukwekkende werken zingt Musica Vocale een aantal kleinere werken van onder meer Brahms, Elgar en Messiaen.

Naast het concert op zaterdag 21 mei 2022 in de Grote Kerk in Wageningen, zingt Musica dit concert ook op vrijdag 20 mei in de Pieterskerk in Utrecht (ook om 20:15u).

Adres:
Grote Kerk Wageningen
Postcode:
6701CX
Plaats:
Wageningen (Boek overnachting in Wageningen)
Dagje uit in Wageningen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
klassiek

Uitvoerenden:
Musica Vocale Wageningen o.l.v. Rob Vermeulen

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale.
Telefoon:
0614776542

Kaarten:
www.musicavocale.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2022-04-25 14:28:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar