Christelijke Muziek & Concertagenda

KNA in Concerto Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
KNA in Concerto
Datum:
19 november 2021

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u

Omschrijving:

Op 19 november a.s. treedt het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA op in de Trinitatiskapel te Dordrecht. Het concert draagt de titel KNA in Concerto, een verwijzing naar de door alle zangers gedeelde wens om na twee jaar van gedwongen inactiviteit weer op het podium te staan.

Het concert was aanvankelijk gepland in het najaar van 2020. Het was bedoeld als een ode aan dirigent Hans van de Toorn, die op dat moment 25 jaar aan KNA was verbonden. Dat moest gevierd worden met een spetterend najaarsconcert. Helaas, dat ging toen niet door. Maar van uitstel komt geen afstel. Dit concert dragen we als verlaat geschenk op aan onze dirigent!

Voor de pauze worden aria’s uit bekende opera’s van o.a. Giuseppe Verdi, Wolfgang Mozart en Charles Gounod gezongen Het koor staat hierbij centraal en niet, zoals gewoonlijk, een solist. Soldatenliederen, intriges, samenzweringen en liefdesverhalen, het hele scala aan passies komt voorbij.

Na de pauze is het de beurt aan Britse liederen. De Songs of the Sea van Charles Villiers Stanford staat centraal. De bas-bariton is de verteller, het koor ondersteunt hem in dit heroïsche stuk over de heldendaden kaper Captain Drake. Daarnaast worden traditionals van o.a. Ralph Vaughan Williams ten gehore gebracht. Bijzonder wordt het uitstapje naar een drietal Italiaanse liederen, speciaal KNA gedirigeerd.

Als solist treedt op bas-bariton Bas Kuijlenburg, die zijn sporen verdiend heeft in de klassieke zang; zijn veelzijdigheid bewijst hij met zijn soli in zowel klassieke aria’s als in modern repertoire. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Cleem Determeijer, die bekendheid verwierf als docent en pianist bij de Stichting Belcanto. De algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn, veelzijdig musicus en artistiek leider van diverse koren.

Adres:
Trinitatis Kapel
Postcode:
3311 KD
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA,
Bas-bariton Bas Kuijlenburg,
Pianist Cleem Determeijer,
Dirigent Hans van der Toorn

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kononklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.
Telefoon:
0786153083

Kaarten:
€ 10, aan de zaal, reserveren via website

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2021-09-01 11:57:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.