Christelijke Muziek & Concertagenda

Groots Jubileumconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Groots Jubileumconcert
Datum:
19 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.15u
Omschrijving:

30 jarig jubileum Christelijke Nationaal Koor

Op 19 maart a.s. is het dertig jaar geleden dat het Christelijk Nationaal Koor haar eerste repetitie hield. En ter gelegenheid van dit feit wordt dit jaar een groots jubileumconcert gegeven ter gelegenheid van dit 30 jarig bestaan van het koor.

Dit concert wordt gehouden op zaterdag 19 mei 2018 in de Westerkerk in Veenendaal m.m.v. een uitstekende orkestrale bezetting onder leiding van Laura van der Stoep en goede solisten zoals Marjon Strijk sopraan, Wybe Kooijmans orgel, Gerwin van der Plaats vleugel en Jacob Schenk tenor. En dit alles onder de bezielende leiding van: Jacob Schenk.

Het koor is opgericht in maart 1988 nadat een aantal enthousiaste zangers elkaar had ontmoet bij een projectkoor dat een reis naar Canada en Amerika had gemaakt in 1987. Een dertigtal mensen vond dat er zon goede band was ontstaan dat zij graag elkaar wilden blijven ontmoeten en met elkaar wilden blijven zingen. Uit deze groep is toen het Christelijk Nationaal Koor ontstaan. Het enthousiasme van deze groep mensen leeft nog steeds in het koor en daardoor heeft het koor een regelmatige groei doorgemaakt. Het koor heeft nu rond de 100 leden en staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Jacob Schenk uit Urk. Onder zijn leiding heeft het koor prachtige (nieuwe) koormuziek ingestudeerd waarvan het koor op het concert ook het nodige zal laten horen. Maar ook muziek uit de afgelopen 30 jaar zal zeker aan bod komen. Het wordt een zeer muzikale avond. Voorgaande 2 concerten in de Westerkerk gaven een volle kerk. Deze concerten werden hoog gewaardeerd. Wij nodigen u graag uit om dit concert bij te wonen.

19 mei 2018 Westerkerk Veenendaal, aanvang 19.30 uur, kerk open 19.00 uur. Kaarten 12,50, in de voorverkoop 10 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.Bij de leden van ons koor, bij Primera van Walsem, boekhandel van Kooten en boekhandel de Rank, allen in Veenendaal.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Jacob Schenk dirigent en tenor,
Marjon Strijk sopraan,
Laura van der Stoep leiding strijkorkest,
Gerwin van der Plaats vleugel,
Wybe Kooijmans orgel.

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
0332864538

Internetadres:
http://www.cnkkoor.eu
Email adres:
jcversteeg49 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Nationaal Koor.
Telefoon:
0332864538


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-01 11:27:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.