Christelijke Muziek & Concertagenda

350ste zondagavondzang Zwijndrecht, Zuid-Holland


Naam:
350ste zondagavondzang
Datum:
27 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:30u
De Bethelkerk in Zwijndrecht vormt zondag 27 mei vanaf 19.30 uur het podium voor de 350ste editie van de maandelijkse zondagavondzang. Ook deze 350ste keer wordt een vol kerkgebouw verwacht. Het is opmerkelijk, dat de zondagavondzang in Zwijndrecht nog steeds als een springlevend zangfestijn kan worden beschouwd. Na een bescheiden begin in 1981 is de Bethelkerk, die ongeveer zeshonderdenvijftig zitplaatsen telt, nog steeds ruim gevuld als dit zangfenomeen op de agenda staat. Het was de toenmalige voorzitter van het kerkkoor, Ulco van der Veen, die op een zondagavond in 1981 op visite was bij de toenmalige dirigent Paul Roos. Toen Paul op zijn orgel bekende geestelijke liederen ging spelen, waarbij flink meegezongen werd, kwam de vraag naar voren: waarom doen we dit ook niet in de kerk? Zou dat kunnen? Het was vroeger immers een geliefde bezigheid om thuis op de zondagavond samen rond het orgel met de familie te zingen. Na lang wikken en wegen werd het uitgeprobeerd in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg. En het lukte. De eerste keer waren er ongeveer honderd zanglustigen met na afloop veel enthousiaste reacties. Het smaakte naar meer. Arie Pronk, destijds een bekende dirigent van grote Rotterdamse koren, werd gevraagd voor de orgelbegeleiding. Hij heeft dat met hart en ziel gedaan tot zijn overlijden. Via Pronk heeft de EO dit concept zelfs overgenomen in de vorm van Nederland Zingt’. Het idee sloeg dus aan. Na een half jaar zat de Bethelkerk op zondagavond helemaal vol. De zondagavondzang bleek te voorzien in een behoefte. En dat is nog steeds het geval, gezien de blijvende grote belangstelling. Er wordt een vaste formule gehanteerd: samen zingen van bekende geestelijke liederen uit diverse bundels onder leiding van een vaste dirigent, thans Wim de Penning, met orgelbegeleiding van wisselende goede organisten. De bezoekers kwamen van heinde en ver. De Bethelkerk zat altijd vol. In omliggende gemeenten werd ook begonnen met zondagavondzang (Heerjansdam, Papendrecht, Dordrecht, Sliedrecht). Terwijl in deze gemeenten de zangavonden gestopt zijn, is Zwijndrecht doorgegaan met veel zanglustige bezoekers. Veel is te danken aan de sterke formule: het samen zingen van fijne liederen met koor en orgel. Ook op zondag 27 mei zal dat weer het geval zijn. Centraal staan dan de liederen van de eerste zondagavondzang van 8 maart 1981.
Omschrijving:

Het Bethelkerkkoor Zwijndrecht nodigt u uit voor de 350ste zondagavondzang die wordt gehouden op zondag 27 mei as. om 19.30 uur in de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht. In deze vijfde zondagavondzang van dit seizoen geeft Wim de Penning ook weer leiding aan koor- en samenzang. Aan deze avond werken mee: André de Jager, orgel en Kees Alers, fluit. Een bijzondere zondagavondzang omdat het voor de 350ste keer is dat het Bethelkerkkoor Zwijndrecht de zondagavondzangen organiseert. We zingen in deze zangavond de liederen uit de eerste liturgie. De zondagavondzang, bescheiden begonnen in 1981. Doch dit concept werd al snel overgenomen door de Evangelische Omroep en door veel kerken en koren in Nederland.
We openen deze zondagavondzang met ‘Eens zal op de grote morgen’ gevolgd door het lied ‘Prijs de HEER met blijde galmen’. We zingen ook ‘Zie ons wachten aan de stromen’ en ‘Veilig in Jezus' armen’. Het koor zingt ‘ MARANATHA (Als Jezus morgen komen zou)’, en ‘Morning has broken’. We sluiten de avond af met het bekende lied: ‘De dag, door uwe gunst ontvangen’.
Wij rekenen op uw komst.

Adres:
Rotterdamseweg 73
Postcode:
3332ad
Plaats:
Zwijndrecht (Boek overnachting in Zwijndrecht)
Dagje uit in Zwijndrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Bethelkerkkoor Zwijndrecht.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-18 11:17:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.