Christelijke Muziek & Concertagenda

Musica Amorosa Leeuwarden, Friesland


Naam:
Musica Amorosa
Datum:
27 januari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:45u
https://youtu.be/M0KtDiWY2I4
Omschrijving:

Vocaal Ensemble Cantatrix luidt het nieuwe jaar in met

“Muziek om lief te hebben”.

Op zaterdag 27 januari 2018 (20.00 uur) in het Koepeltheater in Leeuwarden en zondag 28 januari 2018 (15.30 uur) in de Der Aa-kerk in Groningen, geeft Cantatrix twee concerten.

Het ensemble staat onder leiding van de Letse gast-dirigente Krista Audere, rising star binnen de Nederlandse koorwereld. Verder wordt medewerking verleend door gitarist Jan Bartlema.

Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen via www.cantatrix.nl €18,50 incl. Koffie/thee en programmaboekje. Studenten op vertoon van studentenpas €10,00.

Centraal in het programma staat het spetterende koorwerk Romancero Gitano van Mario Castelnuovo-Tedesco, op teksten van Federico García Lorca, begeleid door Jan Bartlema op gitaar: een zeldzame combinatie.

Lorca wordt door velen gezien als de grootste dichter die Spanje heeft voortgebracht en is vermoord vanwege zijn romantische werken met sociale weerklank.

Tedesco heeft moeten vluchten vanwege zijn afkomst. Ook nu zeer actuele thema’s.

Cantatrix wil hier bij stilstaan met een beminnend en herinnerend programma, met prachtige werken van Elgar, Daley, Lauridsen, Jackson, Mealor en Oltra. en werken van Tedesco en Oltra na de pauze. (details op www.cantatrix.nl)

Koormuziek in verschillende talen, over liefhebben, onderdrukking en vluchtelingen…..
Herinneren en vooruitkijken, prachtige teksten en verfijnde gitaarmuziek.

Cantatrix bestaat 25 jaar, heeft 30 leden en is inmiddels een gerespecteerde naam geworden in de koorwereld, in Nederland en steeds meer ook buiten de grenzen. Hoofdoorzaken zijn nog steeds de kwaliteit van de stemmen en de grote toewijding aan het klinkende resultaat, maar ook de groeiende aspiraties van het koor spelen een rol. Zo worden steeds hogere eisen gesteld aan de samenstelling van het gezongen repertoire, en worden voor de groeiende variatie in stijlen ook gastdirigenten uitgenodigd met specifieke kennis ter zake.

Het koor wordt dan ook steeds hoorbaarder en zichtbaarder. Optredens op grote podia in het hele land, een groeiend aantal cd’s, buitenlandse concertreizen, prijzen bij gerespecteerde concoursen, Cantatrix zingt een reputatie bij elkaar. Dat betekent ook dat het koor wordt uitgenodigd om samen op te treden met beroemdheden in het vak. Zo zal een ieder de samenwerking in Finland en in Nederland met de befaamde King’s Singers nog lang heugen. En ook het aantal uitgebrachte cd’s neemt snel toe, in repertoire van Bach, Purcell en Vittoria tot Whitacre, Martin en Duruflé. Met zeer waarderende recensies.

De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan dat Cantatrix op weg is naar een steeds hoger niveau in het mooiste dat de muziek kent: de samenzang van menselijke stemmen.

Adres:
Vredeman de Vriesstraat 24A
Postcode:
8921BT
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cantatrix
Gitaar: Jan Bartlema
dirigent:Krista Audere

Entreeprijs:
€ 18,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.cantatrix.nl
Email adres:
info apenstaartje cantatrix.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantatrix.
Telefoon:
0651213471

Kaarten:
www.cantatrix.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-27 16:42:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar