Christelijke Muziek & Concertagenda

Halleluja! Feestelijk kerstconcert Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Halleluja! Feestelijk kerstconcert
Datum:
21 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Het Residentie Bachkoor, Kamerkoor en Bachorkest sluiten dit lustrumjaar jubelend af met een feestelijk kerstconcert, waarin muziek van Bachs tijdgenoot Händel tot klinken wordt gebracht. Deze meestercomponist, die in 1750 nog het orgel van de Nieuwe Kerk in Den Haag bespeelde, is terug in de stad. En ditmaal niet met de bekende Messiah, maar met een feestelijke lofzang TE DEUM (\'Wij loven U\') uit 1743, gezongen door het Bachkoor; na een juichend openingskoor met trompetten en pauken, waarmee de feestelijke toon gezet is, ontvouwt zich een grootse barokke klankenpracht. Het kamerkoor zingt het minstens zo feestelijke DIXIT DOMINUS, een profetie van de heerschappij van de Messias, in 1707 getoonzet door de 22-jarige componist, na een tweejarig studieverblijf in Italie: de verklanking van tekst en emoties is duidelijk beïnvloed door de Italiaanse opera. Beide koren zijn tezamen te horen in de hymne PRAISE THE LORD uit het oratorium Solomon, voor zover bekend het enige dubbelkorige werk van Händel. De solopartijen worden uitgevoerd door topsolisten, zoals u van onze concerten gewend bent. Het begeleidend Bachorkest laat zich van zijn beste kent zien met een prachtig orgelconcert, eveneens van Händel.

Adres:
Kloosterkerk, Lange Voorhout 2
Postcode:
2514 ED
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Residentie Kamerkoor; Residentie Bachkoor; Residentie Bachorkest; Keren Motseri, sopraan; Maria Valdmaa, sopraan; Barbara Kozelj, alt; Bernard Loonen, tenor; Pieter Hendriks, bas o.l.v. Jos Vermunt, dirigent.

Entreeprijs volwassenen:
€ 30,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bachensembles.nl
Email adres:
info apenstaartje bachensembles.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Residentie Bach Ensembles.
Telefoon:
070-7118979

Kaarten:
www.bachensembles.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-05 12:52:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.