Christelijke Muziek & Concertagenda

ZOMERCONCERT met Het Urker Mannenkoor “HALLELUJAH” in Grote Kerk Leeuwarden Leeuwarden, Friesland


Naam:
ZOMERCONCERT met Het Urker Mannenkoor “HALLELUJAH” in Grote Kerk Leeuwarden
Datum:
17 september 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:45u
Omschrijving:

Op zaterdag 17 september a.s. komt het Urker Mannenkoor “Hallelujah” voor een optreden naar de Grote Kerk in Leeuwarden. In dit zomerconcert zullen de zangers uit Urk op het orgel begeleid worden door Harry Hamer en op de piano door Johan Bredewout. Naast koorzang zal Willemijn de Munnik - sopraan - solistisch optreden én samen met het koor enkele liederen ten gehore brengen. De opening en sluiting wordt verzorgd door Sam de Visser, evangelist te Leeuwarden. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll. Koor en musici staan garant voor een sfeervolle avond. De organisatie nodigt het publiek van harte uit om hiervan getuige te zijn.

Het Urker Mannenkoor”Hallelujah”
is een van de oudste en meest bekende mannenkoren in Nederland. De 80 mannen treden maandelijks op in grote kerken en op toplocaties in geheel Nederland. Ook in het buitenland is het koor geen onbekende. De koorleden zingen tijdens de optredens in de traditionele Urker klederdracht. Het repertoire dat het koor zingt, is breed: van het christelijke lied, psalmen, klassieke koorwerken tot negrospiritual. Van het koor zijn tientallen CD’s/DVD’s gemaakt. In 2010 werden de zangers onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. In 2012 werden zij winnaar van de Zilveren Duif Award.

Willemijn de Munnik
werd afgelopen april door Family Stream uitgeroepen tot artiest van het jaar 2015-2016. Dit -jarige Urkse zangtalent zingt al vanaf zeer jonge leeftijd. Van haar zijn diverse CD’s en DVD’s op de markt gebracht.

De aanvang van het Zomerconcert in de Grote Kerk, Jacobijnerkerkhof 95, 8911 EN, Leeuwarden is op 17 september om 19.30 uur. Toegangskaarten à € 12,50 (kinderen tot 12 jaar à € 6,50) zijn verkrijgbaar op de avond van 17 september in de kerk. Reserveren www.koorconcerten.nl

Adres:
Jacobijnerkerkhof 95
Postcode:
8911 EN
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Zomerconcert

Uitvoerenden:
Het Urker mannenkoor Hallelujah
m.m.w van Willemijn de Munnik/sopraan,
Harry Hamer/orgel, Johan Bredewout/piano.
Muzikale leiding: Bert Moll

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 6,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Email adres:
ajmvanthof apenstaartje casema.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Het Urker Mannenkoor "Hallelujah".
Telefoon:
0356562776

Kaarten:
Toegangskaarten à € 12,50 (kinderen tot 12 jaar à € 6,50) zijn verkrijgbaar op de avond van 17 september in de kerk. Reserveren www.koorconcerten.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-14 13:45:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar