Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerkconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Kerkconcert
Datum:
7 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - u
Omschrijving:

Zaterdag 7 november geeft het Veenendaals Christelijk Mannenkoor een concert in de Julianakerk, Prins Bernhardlaan 26 in Veenendaal. Het is inmiddels een traditie om de eerste zaterdag van november het “jaarlijkse hoofdconcert” te geven. Ook bij dit concert werkt het VCM weer samen met bekende musici: Marco den Toom bespeelt het orgel, Jan Hendrik van Schothorst zit achter de vleugel, Anja van der Maten bespeelt de hobo en Pier de Jong de hoorn. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Roelof van Middendorp. Het beloofd dus weer een concert op muzikaal hoog niveau te worden. De opening en sluiting wordt verzorgd door Prof. dr. J. Hoek, die zelf ook jaren bij het VCM heeft gezongen.

De tijd “dat we alleen maar gingen luisteren” naar een koor ligt achter ons. Daarom zoekt het VCM de interactie met de aanwezigen. Bewust worden er muziekstukken uitgevoerd waarin ruimte is voor samenzang. Soms een vers tussendoor, maar ook samenzang waarbij het koor zelf 4-stemmig invalt bij de samenzang. Bij dit concert wordt dit al gedaan bij een aantal onderdelen. Straks in december bij de Koor- en samenzangavond rond Kerst zal dit nog meer gestalte krijgen.

Schepping
Een deel van het programma op 7 november gaat over de Schepping. Zo worden er 3 delen uit het oratorium “Schepping” van Johan Bredewout uitgevoerd. Geweldig mooie stukken, waarvan deels ook weer met samenzang.

Adres:
Prins Bernhardlaan 26
Postcode:
3901 CC
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.vcm-veenendaal.nl
Email adres:
jwvdspek apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Veenendaals Christelijk Mannenkoor.
Telefoon:
0318 654356


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-08 12:56:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar