Christelijke Muziek & Concertagenda

Nazomerconcert Dieren, Gelderland


Naam:
Nazomerconcert
Datum:
19 september 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Nazomerconcert op 19 september in de Ontmoetingskerk te Dieren

Zaterdagavond 19 september 2015 geven het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) en het Jongerenkoor Dieren een Nazomerconcert in de Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54, 6952 GJ Dieren. Twee koren met een totaal verschillende sound zullen tijdens dit concert het beste van zichzelf laten horen. Aanvang concert 20.00 uur, kerk open 19.30 uur.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
bestaat uit ruim 100 ervaren zangers die uit geheel Nederland komen. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken, ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek. Het koor staat onder leiding van de bekende dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders van het NCM zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Het Jongerenkoor Dieren
is een enthousiast en actief koor, dat bestaat uit 25 leden in de leeftijdscategorie van 15-35 jaar. Er wordt elke week gerepeteerd en minimaal één keer in de maand brengen ze hun veelzijdige repertoire ten gehore in de Emmaüskerk in Dieren. Van kerkelijke liederen tot medleys, van Nederlands tot Braziliaans, van musicals tot moderne popnummers zijn voor het Jongerenkoor bekend repertoire. De hechtheid van deze groep is de kracht van het Jongerenkoor. De koorleden zijn niet alleen muzikale collega’s, maar ook goede vrienden. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Rutger Kupers en wordt begeleid door een combo bestaande uit de pianiste Emma Schouten, de bassist Bram Schouten en de drummer Theo Sanders.

Toegangskaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij:

• Boekhandel Dieren v/h Bruna, Callunaplein 108,
Dieren
• Primera, Callunaplein 2, Dieren
• Leden van beide koren
• Bij de kerk (indien nog voorradig)

Internet: www.ncmonline.nl en www.jongerenkoordieren.nl

Adres:
Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54
Postcode:
6952 GJ
Plaats:
Dieren (Boek overnachting in Dieren)
Dagje uit in Dieren | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Email adres:
prncm apenstaartje life.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-08-06 16:09:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar