Christelijke Muziek & Concertagenda

Rijnmond Paasappèl Groote Kerk Maassluis Maassluis, Zuid-Holland


Naam:
Rijnmond Paasappèl Groote Kerk Maassluis
Datum:
5 april 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:30u
Omschrijving:

MAASSLUIS - Zondag 5 april, 1e Paasdag, in de dienst van 19:00 uur, wordt het bekende Rijnmond Paasappèl gehouden. De eerste keer op de 1e paasdag, de eerste keer in de opzet van een samenzangdienst.

Dit maal geen koor dat voor u zingt maar een dienst waarin u zelf veel kunt meezingen. Prachtige paasliederen zijn er gekozen, liederen die getuigen van het wonder van Pasen.
Daarom beginnen we deze dienst met ‘De Paasfantasie’ van André de Jager. Een muzikale introductie en samenzang van drie Paasliederen waaronder ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem. Een prachtig klinkende bewerking uitgevoerd door orgel, klarinet en fluit, waarbij ook de drie liederen worden gezongen.

Ds. P. Vermaat houdt in deze dienst een meditatie. In het thema: “Achtervolgd, niet door de dood, maar door het leven', zal ook weer Paasboodschap klinken. Ooit begon ds. Vermaat deze Appèldiensten, hij heeft er als predikant van de Groote Kerk destijds heel wat gehouden. Fijn dat hij er nu weer is om deze dienst, die anders van opzet is dan dat we gewend waren, te leiden.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door André de Jager
aan het orgel, Peter Habraken met de klarinet en Jolanda van den Dool met de fluit. Drie uitstekend opgeleide en professionele muzikanten. Bijna alle liedbewerkingen zijn afkomstig van André de Jager. Een tweetal bewerkingen zijn van de hand van Martin Zonnenberg.

Een dienst van Woord in muziek en woord waarbij u allen bent
uitgenodigd deze bij te wonen. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De kerk vindt u aan het Kerkplein 2 in Maassluis.

Adres:
Kerkplein 1
Postcode:
3144EK
Plaats:
Maassluis (Boek overnachting in Maassluis)
Dagje uit in Maassluis | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
André de Jager, orgel;
Peter Habraken, clarinet;
Jolanda van den Dool, fluit en piccolo.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
via ingang achterzijde

Internetadres:
http://www.pknmaassluis.nl
Email adres:
groote-kerk apenstaartje kabelfoon.net
Meer concerten:
Alle concerten van Groote Kerk Maassluis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-03-17 21:47:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar