Christelijke Muziek & Concertagenda

Dorpskerstzang Rhoon Rhoon, Zuid-Holland


Naam:
Dorpskerstzang Rhoon
Datum:
21 december 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:45u
Omschrijving:

Op zondag 21 december 2014 zal weer de traditionele, gratis toegankelijke Dorpskerstzang Albrandswaard worden gehouden in de Maranathakerk van Rhoon. De organisatie ligt in handen van het I.J.E.-koor Rotterdam in samenwerking met de Raad van Kerken Albrandswaard. De Dorpskerstzang, die voorheen altijd in de Sporthal van Rhoon werd georganiseerd vindt nu sinds 2 jaar plaats in de Maranathakerk Rhoon. Sinds dat moment kan de laagdrempelige kerstzangbijeenkomst zich weer in een flink toenemend bezoekersaantal verheugen! Tijdens de Dorpskerstzang van vorig jaar waren de kerkzaal en de hal van de Maranathakerk zelfs zó vol dat enkele mensen helaas onverrichter zake naar huis moesten gaan. Om die situatie dit jaar te voorkomen is er besloten om op zondag 21 december twee Dorpskerstzangen te houden. De eerste zal starten om 16:30 uur, de tweede om 19:30 uur. Om ieder jaar zoveel mogelijk variëteit in de invulling van de Dorpskerstzang te houden, zijn er dit jaar als gasten 2 kinderkoren uitgenodigd. In de Dorpskerstzang van 16:30 uur zal tienerkoor ‘Watch Him!’ uit Spijkenisse meewerken, en in de Dorpskerstzang van 19:30 uur zingt een speciaal voor de gelegenheid samengesteld I.J.E.-kinderkoor. Traditiegetrouw zal ook het I.J.E.-koor aangevuld met het I.J.E.-gelegenheidskoor (totaal 120 leden) weer een aantal sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen. De meditatie zal worden uitgesproken door ds. G.H. van de Graaf uit Rhoon, ere-voorzitter van het Nederlands Bijbelgenootschap en de Hervormde Synode. De samenzang van traditionele en bekende kerstliederen wordt begeleid organist Sander van der Kaaij, de I.J.E.-band en een koperensemble. Muzikale leiding is in handen van dirigent Theo Barendrecht.

Om een beeld te krijgen van de aantallen bezoekers bij beide uitvoeringen verwacht kunnen worden, presenteren we dit jaar in de aanloop naar de Dorpskerstzang iets nieuws gepresenteerd: een kaartuitgiftesysteem. Deze kaarten blijven uiteraard geheel gratis, en zijn puur bedoeld als een inschatting (verdeling) van de aantallen bezoekers die bij beide uitvoeringen verwacht kunnen worden. Let wel: de kaart is uw entreebewijs! Om zeker te zijn van een plaats is het reserveren van uw kaart noodzakelijk, vol is vol! Kaarten zijn digitaal te reserveren via www.ije-rotterdam.nl/dorpskerstzang of af te halen bij Primera Polder aan de Julianastraat in Rhoon, of Christelijke Cadeauwinkel ‘Joy’ aan ’t Vlak 12 te Barendrecht. Uiteraard kunt u ook via de koorleden kaarten reserveren. Reserveer uw gratis kaarten snel! Hartelijk welkom bij de Dorpskerstzang, zondag 21 december 2014 om 16:30 uur óf om 19:30 uur in de Maranathakerk, Kleidijk 2 te Rhoon. Voor vragen kunt u een mail sturen naar dorpskerstzang@gmail.com of op woensdag / vrijdag bellen naar Sander van der Kaaij, tel. 06-27340091.

Adres:
Kleidijk 2
Postcode:
3161 HG
Plaats:
Rhoon (Boek overnachting in Rhoon)
Dagje uit in Rhoon | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang

Uitvoerenden:
I.J.E.-koor Rotterdam
I.J.E.-Gelegenheidskoor
I.J.E.-Kinderkoor
ds. G.H. van de Graaf
I.J.E.-Band
Koperensemble
Sander van der Kaaij, orgel
Theo Barendrecht, algehele leiding

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.ije-rotterdam.nl/dorpskerstzang
Meer concerten:
Alle concerten van Groot I.J.E.-koor Rotterdam.

Kaarten:
reserveren gratis kaarten via www.ije-rotterdam.nl/dorpskerstzang

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-11-17 18:29:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar