Christelijke Muziek & Concertagenda

NAJAARSCONCERT Deo Juvante in Grote Kerk, Naarden Naarden, Noord-Holland


Naam:
NAJAARSCONCERT Deo Juvante in Grote Kerk, Naarden
Datum:
31 oktober 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

NAJAARSCONCERT Deo Juvante in Grote Kerk, Naarden
Gastoptreden van Jan Vayne en Elly & Rikkert

Op vrijdag 31 oktober a.s. geeft de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen haar jaarlijkse Najaarsconcert in de GROTE KERK in NAARDEN. Behalve Deo Juvante zal het duo Elly & Rikkert, acte de présence geven. Het koor en solisten worden begeleid door Jan Vayne aan de piano en Henk Strootman aan het Domusorgel.
De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.
Koor, dirigent en de solisten staan garant voor een sfeervolle avond. Publiek is op deze avond van harte welkom.

Deo Juvante
Chr. Koorvereniging DEO JUVANTE uit Huizen bestaat ruim 60 jaar. De muzikale leiding ligt vanaf 1977 bij Bert Moll. Dit koor heeft ruim 100 leden, repeteert wekelijks en treedt zowel binnen als buiten ’t Gooi op. Tijdens koorreizen verzorgde het ook optredens in het buitenland. Zo trad Deo Juvante op in o.a. Wales, Praag, Parijs, Brussel, Antwerpen en Keulen. In november jl. maakte het koor een koorreis naar Wenen en gaf daar optredens in o.a. de St. Stephansdom. Het koor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire: van het eenvoudige geestelijk lied, hymnes en negro-spirituals, tot oratorium en grotere koorwerken. Ook voor dit concert hebben de koorleden nieuwe werken ingestudeerd.

Jan Vayne
is binnen en buiten de grenzen van Nederland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Hij is een meester in de improvisatie. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika - waaronder één in de Shakespeare Library in Washington - en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn. Vayne heeft al meer keren met Deo Juvante samengewerkt. Op 10 december a.s. zullen zij ook weer samen te horen zijn in De Koepelkerk in Bussum.


Elly & Rikkert
Dit bekende duo treedt al lange tijd samen op. Naast hun uitgebreide repertoire voor de jeugd weten Elly en Rikkert een verrassend en boeiend programma te bieden voor volwassenen. Van hun muziek zijn diverse geluidsdragers gemaakt. In 2012 ontvingen zij een Zilveren Duif Award en een Oeuvreprijs. Om hun 45- jarig jubileum te vieren, bood Omroep Max hun in maart jl. een concert in theater Carré aan, samen met het Metropole Orkest en diverse bekende gasten.

Henk Strootman begeleidt de koren op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.

Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland, waaronder Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, staan onder zijn directie, evenals het Groot Nationaal Strijkorkest. Voor zijn veelzijdige, muzikale kwaliteiten werd hij in 2004 benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. In november 2012 ontving hij met de Urker zangers de Zilveren Duif Award voor het beste album in de categorie gewijde muziek.

De avond begint om 20.00 uur.
Kaarten voor deze avond kosten € 15,-, kinderen t/m 12 jaar € 7,50 en zijn aan de kerk en bij Boekhandel De Echo/Huizen verkrijgbaar.
Kaarten zijn te bestellen bij de koorleden en op telefoonnummer: 035-5262712. Voor info www.deojuvante.nl .

Adres:
Marktstraat 13
Postcode:
1411 CX
Plaats:
Naarden (Boek overnachting in Naarden)
Dagje uit in Naarden | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
jaarlijks Najaarsconcert

Uitvoerenden:
Deo Juvante o.l.v Bert Moll
Jan Vayne/piano,
Elly en Rikkert/zang
Henk Strootman/orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl en www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Koorvereniging Deo Juvante.
Telefoon:
035-6562776


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-10-06 10:13:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar