Christelijke Muziek & Concertagenda

Advents-Kerst-samenzangconcert Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Advents-Kerst-samenzangconcert
Datum:
22 december 2006

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.15u - 22.00u
Omschrijving:

Op dit Advents-Kerstconcert treden diverse vocalisten en instrumentalisten op. De Dordtse sopraan Inez Wong Chung-Slot, van beroep oogarts, naast de 19-jarige tenor Meine Arendsen uit Houten, een leerling van Pieter Vis. Ook het muzikale duo Maria Knops-Baas, harpiste en organist Lennert Knops evenals Wim Wiarda, trompettist zullen zowel de solozang, koorzang begeleiding verzorgen. Ook wordt er in afwisseling door alle bezoekers gezongen.

Bravi Bravi zal verschillende een primeurs geven o.a. ‘Het onze Vader’ van René De Clercq met Pieter Vis als solist. Koorwerken van de Oostenrijkse operette-componist en dirigent, Robert Stolz, van Mozart en het zo weinig gehoorde en uitgevoerde ‘Zögernd leise in des Dunkels nächt’ger Hülle. (Ständchen), Opus. 135 / D. 920 op een tekst van Franz Grillparzer en muziek van Franz Schubert. Caecilia Boschman speelt de eerste uitvoering van een pianozetting van Franz Liszt het ‘Ave Verum’, één van Mozarts beroemdste koorwerken. Ometzbergers speelt de vioolsolo in de ‘Winter’ van Vivaldi en samen met harp- en orgel Bachs ’Jesu bleibet meine Freude’, uitgevoerd door de harpiste Maria Knops-Baas en haar echtgenoot Lennert Knops aan het Van Maarschalkerweerdorgel. Van de Vlaamse dichteres Mia Brands-Dujardin, die op dit concert aanwezig hoopt te zijn, zullen twee recentelijk gecomponeerde liederen worden uitgevoerd. Ze zijn van de hand van concertzanger Pieter Vis. Hij schreef ze voor harp-bezetting, viool, orgel en pianobegeleiding. Het zal de aankomende tachtigjarige dichteres Mia Brands-Dujardin als een Nederlandse primeur worden aangeboden.



Adres:
Augustijnenkerk, Voorstraat 216
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
advents-kerst-samenzangconcert

Uitvoerenden:
Mannenkoor Bravi Bravi en de Weense violist Hartmuth Ometzberger. o.l.v. concertzanger dr. Pieter Vis;
Maria Knops-Baas, harp; Lennert Knops, orgel begeleiding; Caecilia Bochman, vleugel; Meine arendsen, tenor; Inez Slot, sopraan & Wim Wiarda,trompet.

Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Telefoon:
030-6382482

Kaarten:
aan de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-01-22 20:08:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar