Christelijke Muziek & Concertagenda

Door lijden tot heerlijkheid Apeldoorn, Zuid-Holland


Naam:
Door lijden tot heerlijkheid
Datum:
19 april 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:45u
Omschrijving:

Thema ‘Door lijden tot heerlijkheid’ belicht via

muziek, teksten en schilderijen

Gospelwords organiseert meditatieve avond in Andreaskerk Apeldoorn.




Door lijden tot heerlijkheid – dat is het thema van een meditatieve avond op zaterdag 19 april in de Andreaskerk (Anklaarseweg 185) te Apeldoorn. Via een combinatie van schilderijen, teksten en liederen wordt het lijden van Jezus belicht.




Met het thema ‘Door lijden tot heerlijkheid’ slaat de avond een brug tussen Goede Vrijdag en Pasen – wat uitstekend past bij deze Stille Zaterdag. Het programma bestaat uit zeven delen, die ieder aandacht vragen voor één aspect van het lijdensverhaal - bijvoorbeeld het ‘laatste avondmaal’, ‘Jezus op weg naar het kruis’ en ‘Paasmorgen’.




Bij ieder onderdeel wordt een schilderij van Linette Trapman getoond met een meditatieve toelichting. Arie Maasland zingt diverse eigen liederen en declameert poëzie, Arjan Versluis verzorgt de muzikale begeleiding en diverse improvisaties. Bij de samenzang hebben ook liederen van Jan Pieter Kuyper een grote plek.




Tijdens de avond wordt uitsluitend nieuw materiaal gebruikt, afkomstig van de uitvoerenden. Alles werkt samen om de aanwezigen dieper te betrekken bij het lijdensverhaal.




Aanvang 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Het programma duurt ruim vijf kwartier. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.




Organisatie en doel

De avond wordt georganiseerd door Gospelwords.nl. Gospelwords.nl heeft als doel de Bijbelse boodschap op creatieve manieren te vertolken. Via de website worden nieuwe gedichten en liederen verspreid, evenals dagelijks berijmde Bijbelwoorden.




Een eventueel collecteoverschot komt ten goede aan de missie van Gospelwords.




Uitvoerenden

Jan Pieter Kuyper is dichter en initiatiefnemer van de website Gospelwords. Samen met Arie Maasland voorziet hij de website van inhoud.




Arie Maasland is gemeentestichter/voorganger van ICF Apeldoorn. Hij studeerde Nederlands, publiceerde diverse boeken en gedichtenbundels en volgde diverse jaren zang- en pianoles.




Linette Trapman is beeldend kunstenaar. Najaar 2012 publiceerde zij het kunstmeditatieboek ‘Het begrijpen is te wonderbaar’.




Arjan Versluis is organist en muziekdocent. Hij maakte diverse cd’s, die lovend ontvangen werden, onder meer dankzij zijn uitstekende improvisatietechniek.

Adres:
Anklaareseweg 185, Andreaskerk
Postcode:
7323 AB
Plaats:
Apeldoorn (Boek overnachting in Apeldoorn)
Dagje uit in Apeldoorn | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.gospelwords.nl
Email adres:
info apenstaartje gospelwords.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gospelwords.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2014-03-22 19:40:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar