Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk NIEUWJAARSCONCERT van HET URKER MANNENKOOR HALLELUJAH Gorinchem, Zuid-Holland


Naam:
Feestelijk NIEUWJAARSCONCERT van HET URKER MANNENKOOR HALLELUJAH
Datum:
18 januari 2014

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:45u
Omschrijving:

Op 18 januari a.s. komt Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ voor een feestelijk concert naar de GROTE KERK in Gorkum om met het publiek het nieuwe jaar – 2014 - zingend in te luiden.
In het concert zullen koor en solisten een gevarieerd repertoire ten gehore brengen: van negrospiritual tot bekende geestelijke en klassieke liederen.
Behalve de 80 koorzangers zijn voor dit concert een drietal solisten - óók uit Urk – uitgenodigd: WILLEMIJN/sopraan, BAREND WILTJER/tenor en HENK BROUWER/bariton.
Het koor en de solisten worden op de piano begeleid door JOHN BREDEWOUT en door HARRY HAMER op het orgel.
De muzikale leiding is in handen van dirigent Bert Moll.

Het Urker Mannenkoor Hallelujah
Dit koor werd door een groep vissers opgericht in 1897. Momenteel is het een van de bekendste koren van Nederland. De zangers - herkenbaar aan hun traditionele klederdracht – worden regelmatig uitgenodigd voor optredens in het gehele land, maar zijn ook buiten de grens bekend om hun zang. `Het zingen zit de Urkers in het bloed` - een zegswijze die men vaak bezigt - en dat is bij elk van de concerten voor het publiek voelbaar. Het koor is te beluisteren en te bezien op 10 DVD´s en het heeft 30 LP´s en 23 CD´s op zijn naam staan. Voor een van de laatste CD´s werd het koor bekroond met de Zilveren Duif, een onderscheiding voor de beste christelijke koormuziek van Nederlandse bodem. Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander heeft “Hallelujah” afgelopen april een speciaal voor deze gelegenheid geschreven bewerking van het complete Wilhelmus op CD gezet. Een 85 minuten durende, spraakmakende documentaire ‘Hallelujah - tussen storm en stilte' werd in 2011 op televisie uitgezonden.
Sinds 2003 staat het koor onder leiding van Bert Moll.

Solisten
Willemijn begon als 6-jarige in een kinderkoor. Ze ontwikkelde zich al snel tot soliste: toen zij 9 jaar was zong ze in het uitverkochte Utrechtse muziekcentrum Vredenburg. Inmiddels is zij 17 jaar jong en een graag geziene gast bij veel koor- en samenzangavonden in het land. Van Willemijn zijn diverse CD’s en DVD’s verschenen. Recent gaf zij met twee muzikale leeftijdgenoten, die haar zang begeleidden op panfluit en orgel, een drietal familieconcerten in Middelburg, Rouveen en Nunspeet.

Barend Wiltjer, tenor, is geboren op 13 augustus 1982 in Winterswijk en woont in Hoogkerk-Groningen. Op zijn 14e werd hij lid van Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, waarin hij tegenwoordig veel solopartijen zingt. Regelmatig wordt hij bij koren gevraagd zijn medewerking te verlenen aan concerten of opnames. Ook maakt hij deel uit van De Urker Mans Formatie: een groep van 12 geschoolde zangers met een uitgebreid repertoire van klassiekers, spirituals en populaire werken. Van Barend Wiltjer is onlangs een debuutalbum “Onderweg” verschenen.
Henk Brouwer werd op 17 april 1966 geboren op Urk. In zijn jonge jaren ontving hij orgellessen van Piet Weesies en Willem Hendrik Zwart. Later studeerde hij harmonie en koordirectie bij Simon Pluister. Sinds 1996 is hij tweede dirigent van Het Urker Mannenkoor "Hallelujah". Als bariton-solist heeft hij bij het publiek een grote bekendheid opgebouwd.

Aanvang van het concert in de Grote Kerk in Gorkum op 18 januari a.s.: 19.30 uur.
Toegangsprijs: aan de kerk € 12,50: in de voorverkoop € 10,-. Te bestellen via www.koorconcerten.nl of telefonisch: 06 54 67 41 95.

Adres:
Grote Kerk
Plaats:
Gorinchem (Boek overnachting in Gorinchem)
Dagje uit in Gorinchem | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Nieuwjaarsconcert

Uitvoerenden:
Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'.
Solisten: Willemijn/sopraan, Barend Wiltjer/tenor, Henk brouwer/bariton.
Orgel: Harry Hamer, Piano: Johan Bredewout

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koorconcerten.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-30 11:30:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar