Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Chr. Mannenkoor Con Forza Woerden in Grote Kerk Oudewater Oudewater, Zuid-Holland


Naam:
Kerstconcert Chr. Mannenkoor Con Forza Woerden in Grote Kerk Oudewater
Datum:
21 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:45u
Omschrijving:

Op zaterdag 21 december a.s. brengt het Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden zijn traditionele Kerstconcert ten gehore in de Grote Kerk in Oudewater.
Voor dit concert heeft het koor een gevarieerd programma van bekende kerstliederen ingestudeerd en ook zal het kerstoratorium “Een Nieuw Begin” worden uitgevoerd.
Con Forza wordt in dit concert begeleid door Het Groot Nationaal Strijkorkest en organist Wim de Penning. Barend Wiltjer/tenor zal enkele soli zingen. Naast koorzang is er in het programma ruimte voor samenzang.
Opening, sluiting en meditatief moment worden gedaan door Ds. T.L.J Bos uit Twijzelerheide.
Alle medewerkenden staan garant voor een sfeervolle avond in de schitterende ambiance van de Grote Kerk van Oudewater.

Jubileumjaar voor Con Forza
Chr. Mannenkoor Con Forza werd opgericht op 7 september 1993 en startte met 35 leden. Inmiddels heeft het koor 120 zangers, waaronder veel jonge, enthousiaste mannen.
Op 9 november jl. vierde het koor zijn 20-jarig jubileum met een succesvol concert. Samen met Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ werd gezongen in een uitverkochte Maranathakerk in Woerden.
Op 23 december a.s. treedt het koor wederom met deze Urker Mannen op én met het Chr. Mannenkoor Lelystad – tezamen 300 stemmen - in het jaarlijks te houden KerstKorenConcert in Muziekcentrum Vredenburg.

Orkest en solisten
Het Groot Nationaal Strijkorkest staat onder leiding van Bert Moll. Concertmeester is Martin de Deugd.
Wim de Penning ontving reeds op 7-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Later legde hij zich toe op piano en koordirectie. Naast dirigent van twee koren is hij veelvuldig als koorbegeleider te horen op orgel, piano en synthesizer. Hij is vaste begeleider van Con Forza uit Woerden. Van hem verschenen reeds vele CD-opnames. Hierbij is hij zowel als solist, als begeleider of als dirigent actief. Wim de Penning is ook al vele jaren muziekproducent.
Barend Wiltjer, tenor, is geboren op 13 augustus 1982. Hij wordt regelmatig bij koren gevraagd om zijn medewerking te verlenen aan concerten of opnames. Hij maakt deel uit van De Urker Mans Formatie: een groep van twaalf geschoolde zangers met een uitgebreid repertoire van klassiekers, spirituals en populaire werken. Van Barend Wiltjer is onlangs een debuutalbum verschenen, met de titel ‘Onderweg’.

De Grote of Sint-Michaëlskerk
is een van de meest prominente monumenten van Oudewater. De ‘Grote Kerk’ is een ruime middeleeuwse kerk die uit de 14e eeuw stamt. De kerk heeft een karakteristiek zadeldaktoren en een Kam/Van der Meulen-orgel uit 1840, dat ongeveer 30 stemmen telt. Zeker is, dat rond het jaar 1000 op dezelfde plaats al een kleine kerk stond.

Het Kerstconcert vindt plaats in de Grote of Sint-Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1, 3421 AX Oudewater. De avond begint om 19.30 uur. Kerk open 18.45 uur.
Kaarten aan de kerk verkrijgbaar. Toegang € 12,50. Kinderen tot 12 jaar € 5,--.
Voorverkoopprijs € 10,- bij: Chr. Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden of Piet van Rijs: 0348 410418. Reserveren ook mogelijk via: www.koorconcerten.nl

Voor info: www.conforza-mannenkoor.nl

Adres:
Noorder Kerkstraat 1
Postcode:
3421AX
Plaats:
Oudewater (Boek overnachting in Oudewater)
Dagje uit in Oudewater | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Mannenkoor Con Forza Woerden
Het Groot Nationaal Strijkorkest
Barend Wiltjer/tenor
Wim de Pennin/orgel
o.l.v. Bert Moll

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Mannenkoor Con Forza.

Kaarten:
1250

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-12-09 10:03:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar