Christelijke Muziek & Concertagenda

KERSTCONCERT DEO JUVANTE met JAN VAYNE Bussum, Noord-Holland


Naam:
KERSTCONCERT DEO JUVANTE met JAN VAYNE
Datum:
18 december 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

Het is inmiddels traditie: het jaarlijkse Kerstconcert van de Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen in de Koepelkerk in Bussum. Ook dit jaar nodigde het koor de bekende pianist Jan Vayne en het Chr. Mannenkoor Lelystad uit, om het concert luister bij te zetten.
Het concert wordt gehouden op woensdag 18 december 2013 om 20.00 uur.

Chr. MANNENKOOR LELYSTAD en DEO JUVANTE uit Huizen zullen - evenals voorgaande jaren - hun kerstrepertoire solistisch of gezamenlijk ten gehore brengen.
JAN VAYNE – op de piano – en HENK STROOTMAN - aan het DOMUS-orgel - zullen de koren begeleiden en een instrumentaal aandeel in dit concert hebben. Naast de vertrouwde kerstliederen zullen de koren minder bekend kerstrepertoire laten horen. Er is ook voor het publiek gelegenheid tot het zingen van geliefde kerstliederen, in samenzang met de koren.
De muzikale leiding van deze avond is in handen van dirigent Bert Moll.

Bezoekers van dit concert kunnen in de ambiance van de schitterende Koepelkerk genieten van de afwisseling tussen koor- en orgelmuziek en het bijzondere improvisatietalent van Jan Vayne.

Afgelopen maand was Deo Juvante op concertreis in Wenen, om daar enkele concerten te geven in de Adventtijd. Zo zong het koor op 29 november j.l. in de grote Sint- Stephansdom.
Deo Juvante is in de komende Kersttijd ook te zien en te beluisteren: op 15 december 19.00 uur in de Volkskerstzang in de R.K.Vituskerk van Hilversum, op 24 december 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Loenen a/d Vecht en op 26 december 10.00 uur in de Kruiskerk in Huizen.


Medewerkenden:
Chr. Koorvereniging Deo Juvante vierde in 2011 haar 60-jarig bestaan. Het 120 leden tellende, gemengde koor zingt een gevarieerd repertoire en treedt daarmee op in de regio, maar ook elders in binnen- en buitenland. In oktober 2013 was het koor te horen en te zien in de Grote Kerk in Naarden.
Het Chr. Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Het koor heeft ruim 90 leden. In de afgelopen jaren heeft het een repertoire opgebouwd, dat bestaat uit Nederlandse geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Het koor treedt regelmatig op diverse locaties op in binnen- en buitenland (Concertgebouw Amsterdam, Grote Kerk in Naarden, Kapel St. Louis in Oudenbosch). Onlangs was het koor te gast in het TV-programma ‘Nederland Zingt’.
Jan Vayne is binnen en buiten de grenzen van Nederland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Hij is een meester in de improvisatie. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn. Op 23 december a.s. is hij te gast in het MannenKorenconcert in Vredenburg
Henk Strootman begeleidt de koren op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Technici en intonateurs zijn al meer dan 40 jaar bezig om de klankkleuren van het instrument te verfijnen. Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.
Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland, waaronder Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, staan onder zijn directie, evenals het Groot Nationaal Strijkorkest. Voor zijn veelzijdige, muzikale kwaliteiten werd hij in 2004 benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. In november 2012 ontving hij met de Urker zangers de Zilveren Duif Award voor het beste album in de categorie gewijde muziek.

Het concert van 18 december in de Koepelkerk aan de Brinklaan in Bussum begint om 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur.
Kaarten voor deze avond kosten aan de kerk € 12,50.
Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl, telefoon 06-54 67 41 95, bij de koorleden en bij Mw. D. van den Broek, telefoon 035 -526 27 12.
Info: www.deojuvante.nl

Adres:
Brinklaan
Postcode:
1404 EW
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Koorvereniging Deo Juvante
Chr. Mannenkoor Lelystad

Vleugel: Jan Vayne
Orgel: Henk Strootman

Muzikale leiding: Bert Moll

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Juvante.
Telefoon:
035-6562776

Kaarten:
12,50

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-11-13 17:10:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar