Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietconcert voor het Hospice Dronten Dronten, Flevoland


Naam:
Benefietconcert voor het Hospice Dronten
Datum:
23 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:15u
Omschrijving:

BENEFIETCONCERT VOOR HET HOSPICE DRONTEN

Zaterdagavond 23 november 2013 vindt er in het Kerkcentrum "De Ark", De Oost 54, 8251 CV Dronten een unieke muzikale ontmoeting plaats! Het Flevo's Mannenkoor uit Dronten en het Nederlands Concert Mannenkoor geven samen een benefietconcert voor het Hospice Dronten. Beide koren brengen dan het programma waar zij sterk in zijn. Medewerking zal worden verleend door de mezzosopraan Francis Evers. Aanvang concert 19.30 uur.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
geniet in Nederland en in het buitenland grote bekendheid. Het bestaat uit ruim 100 zangers uit het gehele land. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Het Flevo’s Mannenkoor (FMK)
is 9 december 1971 opgericht, heeft ruim 80 leden en zij komen uit de gehele provincie Flevoland. Het koor staat onder leiding van dirigent Fred de Vries. Het FMK geniet in Dronten en omgeving grote bekendheid. Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit opera's, operettes, oratoria en musicals. Negrospirituals, volksliederen, evergreens, klassieke en religieuze muziek hebben zij ook in hun repertoire. Ook wordt experimenteel repertoire niet geschuwd. Zo is in 2004 een begin gemaakt met een drastische repertoirevernieuwing, waarbij de interactie tussen koor en publiek wordt aangegaan. Het koor geeft jaarlijks twee “thuisconcerten” in theater De Meerpaal, maar heeft ook prachtige concertreizen gemaakt, waarbij steden als Münster, Praag, Trier en Straatsburg werden aangedaan.

Toegangskaarten van € 15,00 zijn te verkrijgen bij:

• Boekenhuys van der Walle, Baan 22, Biddingghuizen
• Boekhandel Voster, Het Ruim 42, Dronten
• Primera, De Redenpassage 14, Dronten
• Primera Albers, Zuidsingel 54, Swifterbant
• De leden van beide koren

Voor meer informatie:
H.Heida, tel. 0321-316282, H. te Rietstap, tel. 0321-331798 en W.van Welt, tel. 0341-844040
Internet: www.ncmonline.nl en www.flevosmannenkoor.nl

Adres:
Kerkcentrum "De Ark" , De Oost 54
Postcode:
8251CV
Plaats:
Dronten (Boek overnachting in Dronten)
Dagje uit in Dronten | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Email adres:
prncm apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-12 19:26:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar