Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk Jubileumconcert Mannenkoor Con Forza-Woerden 20 jaar Woerden, Utrecht


Naam:
Feestelijk Jubileumconcert Mannenkoor Con Forza-Woerden 20 jaar
Datum:
9 november 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 9 november a.s. viert Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden zijn 20- jarig jubileum met een concert in de MARANATHAKERK in Woerden.
Om dit feestelijke concert luister bij te zetten, is HET URKER MANNENKOOR “HALLELUJAH” als speciale gast uitgenodigd. Behalve de optredens van de koren zal een drietal solisten – Barend Wiltjer/tenor, Henk Brouwer/bariton en Willemijn/sopraan - enkele nummers ten gehore brengen. Koren en solisten worden aan het orgel begeleid door Wim Magré.
Beide koren – samen goed voor 200 stemmen - , hun dirigent en solisten staan garant voor een sfeervolle avond en heten het publiek van harte welkom.

Jubileumjaar voor Con Forza
Chr. Mannenkoor Con Forza werd opgericht op 7 september 1993 en startte met 35 leden. Con Forza is in twintig jaar uitgegroeid tot een bekend koor in de christelijke koorwereld. Het bestaat uit 120 enthousiaste zangers van diverse leeftijden, die wekelijks voor de koorrepetitie uit de wijde omgeving van Woerden komen. Het koor treedt zeer regelmatig naar buiten met optredens. In de concerten brengt het zijn uitgebreide repertoire ten gehore: psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen in uiteenlopende muzikale stijlen. Een aantal jonge koorleden maakt deel uit van Jong Forza; tijdens de te houden concerten brengen deze zangers enkele liederen ten gehore. Bert Moll is sinds 2009 actief als dirigent van dit Woerdens Mannenkoor.
Op muzikaal gebied is het koor in de achterliggende periode enorm gegroeid. Er zijn ruim 230 concerten gegeven en er zijn 9 CD’s op de markt gekomen.
Bestuur, dirigent en leden kijken uit naar de viering van het jubileum in het bijzondere concert van 9 november a.s. en hopen dit feest met vele bezoekers te kunnen beleven.
Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum is een speciale jubileum CD opgenomen. Het eerste exemplaar wordt op de avond van het concert aangeboden aan Wethouder C.J. van Tuijl van de gemeente Woerden.


Speciale gast: Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”
Dit koor werd door een groep vissers opgericht in 1897. Momenteel is het een van de bekendste koren van Nederland. De zangers - herkenbaar aan hun traditionele klederdracht – worden zeer regelmatig uitgenodigd voor optredens in het gehele land, maar zijn ook buiten de grens bekend om hun zang. `Het zingen zit de Urkers in het bloed` - een zegswijze die men vaak bezigt - en dat is bij elk van de concerten voor het publiek voelbaar. Het koor is te beluisteren en te bezien op 10 DVD´s en het heeft 30 LP´s en 23 CD´s op zijn naam staan. Voor een van de laatste CD´s werd het koor bekroond met de Zilveren Duif, een onderscheiding voor de beste christelijke muziek van Nederlandse bodem. Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander heeft “Hallelujah” afgelopen april een speciaal voor deze gelegenheid geschreven bewerking van het complete Wilhelmus op CD gezet. Een 85 minuten durende, spraakmakende documentaire ‘Hallelujah - tussen storm en stilte' werd in 2011 op televisie uitgezonden.
Sinds 2003 staat het koor onder leiding van Bert Moll.

Solisten
Willemijn begon als 6-jarige in een kinderkoor. Ze ontwikkelde zich al snel tot soliste: toen zij 9 jaar was zong ze in het uitverkochte Utrechtse muziekcentrum Vredenburg. Inmiddels is zij 17 jaar jong en is zij een graag geziene gast bij veel koor- en samenzangavonden in het land. Van Willemijn zijn diverse CD’s en DVD’s verschenen. Recent gaf zij met twee muzikale leeftijdgenoten, die haar zang begeleidden op panfluit en orgel, een drietal familieconcerten in Middelburg, Rouveen en Nunspeet.

Barend Wiltjer, tenor, is geboren op 13 augustus 1982 in Winterswijk en woont in Hoogkerk-Groningen. Op zijn 14e werd hij lid van Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, waarin hij tegenwoordig veel solopartijen zingt. Regelmatig wordt hij bij koren gevraagd zijn medewerking te verlenen aan concerten of opnames. Ook maakt hij deel uit van De Urker Mans Formatie: een groep van 12 geschoolde zangers met een uitgebreid repertoire van klassiekers, spirituals en populaire werken. Van Barend Wiltjer is onlangs een debuutalbum “Onderweg” verschenen.
Henk Brouwer werd op 17 april 1966 geboren op Urk. In zijn jonge jaren ontving hij orgellessen van Piet Weesies en Willem Hendrik Zwart. Later studeerde hij harmonie en koordirectie bij Simon Pluister. Sinds 1996 is hij tweede dirigent van Het Urker Mannenkoor "Hallelujah". Als bariton-solist heeft hij bij het publiek een grote bekendheid opgebouwd.
Wim Magré bekwaamde zich als musicus, met orgel als hoofdvak, aan het Zwols conservatorium. In 1989 studeerde hij daar af. Hij is regelmatig te beluisteren op bekende Nederlandse orgels en hij maakte diverse orgel-cd’s. Magré is tevens dirigent van verschillende Veluwse koren.


Het concert vindt plaats in MARANATHAKERK, Molenvlietbaan 10 Woerden. De avond begint om 19.30 uur. Kerk open 18.45 uur.
Toegang € 10,-- Kinderen tot 12 jaar € 5,-- Kaarten aan de kerk verkrijgbaar.
Voorverkoop: Chr. Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden of Piet van Rijs: 0348 410418. Reserveren ook mogelijk via: www.koorconcerten.nl
Voor info: www.conforza-mannenkoor.nl

Adres:
Molenvlietbaan 10
Postcode:
3448DC
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Jubileum
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Mannenkoor Con Forza
Het Urker Mannenkoor Hallelujah
solisten: Barend Wiltjer / tenor
Henk Brouwer/ bariton
Willemijn/ sopraan
op orgel begeleid door Wim Magré

Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.conforza.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Chr. Mannenkoor Con Forza.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-10-10 15:09:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar