Christelijke Muziek & Concertagenda

Lenteconcert op 13 april Putten, Gelderland


Naam:
Lenteconcert op 13 april
Datum:
13 april 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

Zaterdagavond 13 april 2013 vindt er in Gereformeerde Kerk aan de Achterstraat 39 te Putten een unieke muzikale ontmoeting plaats! Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios zal haar medewerking verlenen aan een concert van het Nederlands Concert Mannenkoor. Twee koren met een totaal verschillende sound zullen tijdens dit concert het beste van zichzelf laten horen. Aanvang concert 19.30 uur, kerk open 19.00 uur.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
bestaat uit ruim 100 zangers die uit het gehele land komen. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios
is in 1998 ontstaan uit het jeugdkoor de Zuiderzangertjes. De eerste jaren maakte Vaya con Dios deel uit van de Christelijke Gemengde Zangvereniging 't Zuiderkoor. In 2002 hebben zij een eigen bestuur gekozen en zijn als zelfstandig koor verder gegaan. Zij zijn zich gaan toeleggen op muziek, speciaal voor meisjes- en vrouwenkoren. Hierbij spelen zangtechniek en kwaliteit een belangrijke rol. Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios uit Putten bestaat op dit moment uit dertien enthousiaste jonge vrouwen die het een uitdaging vinden om verschillende stijlen te zingen. Het repertoire bestaat uit voornamelijk drie- en vierstemmige stukken en is zeer divers. Zo wordt het repertoire afgewisseld van het ‘Stabat Mater’ van G.B. Pergolesi tot de vrolijke hits van ABBA. Ook de prachtige muziekstukken van John Rutter en een aantal Hongaarse volksliedjes komen in het repertoire voor. Het ensemble staat onder leiding van de bekwame dirigente Gerrie de Glint-de Kimpe.

Toegangskaarten à € 12,50 (tot 16 jaar € 10,00) zijn te verkrijgen bij:

- Het Boekpunt, Dorpsstraat 51, 3881 BB Putten,
tel. 0341- 352899
- Discus Dierenspeciaalzaak van Dijk, Kerkstraat 25,
3882 BM Putten, tel. 0341-362636
- Riemer & Walinga Boekverkoopers, Stationsstraat 131,
3851 ND Ermelo, tel. 0341-552405
- De leden van beide koren

Internet: www.ncmonline.nl/ en www.vayacondios.eu/

Adres:
Gereformeerde Kerk, Achterstraat 39
Postcode:
3882 AE
Plaats:
Putten (Boek overnachting in Putten)
Dagje uit in Putten | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Email adres:
prncm apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-11 19:55:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar