Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Woord en Daad Barneveld met Christelijk Mannenkoor Ede Barneveld, Gelderland


Naam:
Kerstconcert Woord en Daad Barneveld met Christelijk Mannenkoor Ede
Datum:
15 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

Stichting Woord & Daad organiseert kerstconcert

Het comité van Woord & Daad Barneveld organiseert op D.V. zaterdag 15 december een kerstzangavond ten bate van het project 'Afrika: op je gezondheid!'.
Jong en oud is van harte welkom op dit concert in de Bethelkerk te Barneveld.

Woord & Daad is een reformatorische stichting die elementaire en structurele hulp biedt in Derde Wereldlanden. Doorgaans in samenwerking met lokale partners heeft Woord & Daad scholen, ziekenhuizen en andere noodzakelijke voorzieningen opgezet. Eén van de meest bekende vormen van hulp is de financiële adoptie van kinderen. Dankzij de ruim 34.000 sponsors kunnen even zoveel kinderen dagelijks naar school, waar ze behalve het onderwijs ook liefde, aandacht, kleding en medische zorg ontvangen.

Afrika: op je gezondheid!

Twee omvangrijke problemen die in verschillende landen in Afrika spelen zijn HIV/aids en – in schril contrast met de overvloed waarin wij leven – het enorme voedseltekort. Dit zijn geen op zichzelf staande problemen. Door een gebrek aan voedsel en daarmee samenhangende ondervoeding, zijn mensen extra vatbaar voor ziekten. Tegelijkertijd telt Afrika talloze mensen die HIV/aids hebben en op jonge leeftijd sterven. Veel problemen op gebied van voedsel en gezondheid dus…

In 2012 besteedt Woord & Daad daarom aandacht aan HIV/aids-bestrijding in Oeganda, Zambia en Zuid-Afrika, en aan het stimuleren van voedselzekerheid in Oeganda en Burkina Faso. In deze landen werken partnerorganisaties van Woord & Daad aan projecten ter verbetering van de gezondheidssituatie en voedselzekerheid. De opbrengst van de Scharrelmarkt gaat dit jaar naar deze projecten. Vanuit onze Bijbelse roeping om zorg te dragen voor de zwakkere naasten, brengen wij daarom het jaar-thema ”Afrika: op je gezondheid!” onder uw aandacht.

Kerstconcert

Het Advents- en Kerstconcert wordt verzorgd door het Christelijk Mannenkoor Ede onder leiding van Wim van Galen. Het orgel zal bespeeld worden door Fokko Bennen. De Barneveldse panfluitist Geert Jan van de Beek werkt ook mee aan dit kerstconcert. Hij zal ook enkele stukken solo spelen.

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het CME werd opgericht. Het is een interkerkelijk koor en de leden komen uit Ede en wijde omgeving. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen. Het koor staat ook 30 jaar o.l.v. de Barneveldse dirigent Wim van Galen, die door zijn inzet en bevlogenheid het koor gevormd en een eigen karakter gegeven heeft. Op D.V. Tweede Kerstdag dirigeert hij nog éénmaal het CME tijdens het traditionele Kerstconcert in de Oude Kerk in Ede. Daarna geeft hij het dirigeerstokje over aan zijn opvolger Jan Hendrik van Schothorst.

Naast de verschillende koorwerken is er tijdens dit kerstconcert ook een aantal malen samenzang.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk, gelegen aan de Groen van Prinstererlaan te Barneveld is open om 19.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 3,00, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 2,00 en een gezinskaart kost € 10,00. De collecte is bestemd voor het project 'Afrika: op je gezondheid!'.

Adres:
Groen van Prinstererlaan 2
Postcode:
3771 CD
Plaats:
Barneveld (Boek overnachting in Barneveld)
Dagje uit in Barneveld | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 3,00
Entreeprijs kinderen:
€ 2,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.woordendaad.nl
Email adres:
woordendaadbarneveld apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Mannenkoor Ede.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-12-08 20:46:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar