Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert met koren en Jan Vayne Bussum, Noord-Holland


Naam:
Kerstconcert met koren en Jan Vayne
Datum:
8 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

KERSTCONCERT met JAN VAYNE in de KOEPELKERK in BUSSUM

Zaterdag 8 december is de Koepelkerk (Mariakerk) aan de Brinklaan in Bussum de plaats waar koor-, piano- en orgelliefhebbers van harte uitgenodigd zijn. Twee grote, bekende koren uit de regio zullen met Jan Vayne een kerstconcert ten gehore brengen.

MANNENKOOR LELYSTAD en DEO JUVANTE uit Huizen zullen - evenals voorgaande jaren - hun kerstrepertoire solistisch of gezamenlijk ten gehore brengen.
Behalve de koren treden ook andere musici op. JAN VAYNE – op de piano – en HENK STROOTMAN - aan het orgel - zullen de koren begeleiden en een instrumentaal aandeel in dit concert hebben. Naast de vertrouwde kerstliederen zullen de koren minder bekend kerstrepertoire laten horen. Er is ook gelegenheid tot het zingen van de geliefde kerstliederen in samenzang met het publiek.
De muzikale leiding van deze avond is in handen van dirigent Bert Moll.

Bezoekers van dit concert kunnen in de ambiance van de schitterende Koepelkerk genieten van de afwisseling tussen koor- en orgelmuziek en het bijzondere improvisatietalent van de vituoos op de piano Jan Vayne.

Het concert begint om 20.00 uur.
Kaarten voor deze avond kosten aan de kerk € 10,-.
Reserveren is mogelijk: www.koorconcerten.nl
telefoon 06-54 67 41 95


Extra informatie:

Het Chr. Mannenkoor Lelystad werd opgericht in januari 1990. Het koor heeft ruim 90 leden. In de afgelopen jaren heeft het een repertoire opgebouwd, dat bestaat uit Nederlandse geestelijke liederen, negro-spirituals, Engelse, Franse, Duitse, Russische en Latijnse liederen. Het koor treedt regelmatig op diverse locaties op in binnen- en buitenland (Concertgebouw Amsterdam, Grote Kerk in Naarden, Kapel St. Louis in Oudenbosch).

Koorvereniging Deo Juvante vierde in 2011 haar 60-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum gaf het koor een concert met het Urker Mannenkoor in het Amsterdamse Concertgebouw. Het 120 leden tellende, gemengde koor zingt een gevarieerd repertoire en treedt daarmee op in de regio, maar ook elders in binnen- en buitenland..

Jan Vayne is binnen en buiten de grenzen van Nederland bekend als een virtuoos en creatief pianist. Hij is een meester in de improvisatie. Een internationale doorbraak beleefde Jan Vayne tijdens concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington en tijdens het inauguratiebal van president Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn.


Henk Strootman begeleidt de koren op een Domus Concertorgel. De warme, herkenbare Domus-klank is gebaseerd op de technologie van de Italiaanse orgelbouwer Viscount. Technici en intonateurs zijn al meer dan 40 jaar bezig om de klankkleuren van het instrument te verfijnen.
Kenners bestempelen het Domus Concertorgel als een professioneel begeleidingsinstrument.

Bert Moll heeft deze avond de muzikale leiding. Hij heeft een brede ervaring in de korenwereld. Verschillende grote koren in Nederland, waaronder Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”, staan onder zijn directie, evenals het Groot Nationaal Strijkorkest. Op 12 oktober jl. vierde hij zijn 35-jarig jubileum als dirigent van Deo Juvante met een concert in de Grote Kerk van Naarden.

Adres:
Brinklaan 40, Bussum
Postcode:
1404EX
Plaats:
Bussum (Boek overnachting in Bussum)
Dagje uit in Bussum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Koorvereniging Deo Juvante, Chr. Mannenkoor Lelystad, Jan Vayne aan de vleugel, Henk Strootman op het orgel. Muzikale leiding: Bert Moll

Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koorconcerten.
Telefoon:
035-6562776

Kaarten:
aan de kerk en reserveren op www.koorconcerten.nl of telefonisch 06-54 67 41 95

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-15 11:35:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar