Christelijke Muziek & Concertagenda

Groot Najaarsconcert in Grote Kerk Naarden: Naarden, Noord-Holland


Naam:
Groot Najaarsconcert in Grote Kerk Naarden:
Datum:
12 oktober 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

Op vrijdag 12 oktober a.s. zullen twee landelijk bekende koren HET URKER MANNENKOOR “HALLELUJAH” en DEO JUVANTE uit Huizen een groot Najaarsconcert geven in de GROTE KERK in NAARDEN.
Het EKC (Exclusieve Koorconcerten), koren, solisten en dirigent Bert Moll staan garant voor een sfeervolle avond en heten het publiek van harte welkom op deze avond.

Beide koren genieten in de koorwereld landelijke bekendheid.
Het Urker Mannenkoor bestaat ruim 100 jaar. In 2011 vierde deze zangvereniging haar 100-jarig bestaan met een reeks jubileumconcerten in binnen- en buitenland. In dat jaar werd het koor in aanwezigheid van Prof. Mr. Pieter van Vollenhove onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De 80 Urker Mannen – bij wie het zingen in de genen zit – repeteren op zaterdagavond (als de vissers thuis zijn) en zij treden ongeveer 15 maal per jaar op in de traditionele Urker klederdracht. Onlangs zond de VPRO een documentaire uit over Het Urker Mannenkoor “Hallelujah”. Deze film “Tussen storm en stilte” van Kees Brouwer werd door meer dan een miljoen mensen bekeken.
Bert Moll is sinds 2002 actief als dirigent van dit in Nederland en buitenland bekende mannenkoor.

De Chr. Koorvereniging DEO JUVANTE uit Huizen bestaat ruim 60 jaar. Hiervan heeft Bert Moll al 35 jaar de muzikale leiding. Dit koor heeft meer dan 100 leden, repeteert wekelijks en treedt zowel binnen als buiten ’t Gooi op. Tijdens koorreizen verzorgde het ook optredens in het buitenland. Zo trad Deo Juvante op in Wales, Wenen, Praag, Parijs, Brussel, Antwerpen en Keulen. Het koor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire: van het eenvoudige geestelijk lied, hymnes en negro-spirituals, tot oratorium en grotere koorwerken.

Met dit Najaarsconcert willen de koren hun dirigent feliciteren met zijn 35-jarig jubileum. De koren zullen elk liederen uit hun eigen repertoire zingen, maar er zal ook samen gezongen worden.

Het is niet de eerste keer dat beide koren samenwerken. Rond de Kerst zijn zij vaak samen te zien en te beluisteren geweest in het Utrechtse Vredenburg. Op 6 mei 2011 gaven de koren acte de presence in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens deze concerten werd gemusiceerd voor uitverkochte zalen.

Behalve de koren doet in dit concert een keur van solisten mee. Martin Zonnenberg (o.a. bekend van het populaire TV- programma Nederland Zingt) bespeelt het orgel en André van Vliet de piano. Beide musici zullen ook de koren en de vocalisten: Willemijn/sopraan, Barend Wiltjer/tenor en Henk Brouwer/bariton, begeleiden.

De avond begint om 20.00 uur.
Kaarten voor deze avond kosten € 15,- ; kinderen € 7,50.
Kaarten zijn te bestellen bij koorleden of op telefoonnummer: 035-5262712.Voor info en reserveren: www.koorconcerten.nl . Reserveren kan ook telefonisch: 06-54674195

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
1411 TV
Plaats:
Naarden (Boek overnachting in Naarden)
Dagje uit in Naarden | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Chr. Koorvereniging Deo Juvante
Het Urker Mannenkoor Hellelujah
o.l.v Bert Moll

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Exclusieve KoorConcerten.

Kaarten:
Kaarten zijn te bestellen bij koorleden of op telefoonnummer: 035-5262712.Voor info en reserveren: www.koorconcerten.nl . Reserveren kan ook telefonisch: 06-54674195

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-09-19 20:25:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar