Christelijke Muziek & Concertagenda

Traditioneel Kerstconcert DEV Kampen Kampen, Zuid-Holland


Naam:
Traditioneel Kerstconcert DEV Kampen
Datum:
26 december 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - u
Omschrijving:

Feestelijk Kerstconcert D.E.V.




Op 2e kerstdag zal het Chr. Kamper mannenkoor D.E.V. zijn jaarlijkse kerstconcert in de Bovenkerk verzorgen. Al meer dan 50 jaar wordt door het mannenkoor op deze dag het traditionele kerstconcert gegeven dat sinds 2009 onder leiding staat van de jonge talentvolle musicus Gerwin van der Plaats.

Hij is Klaas Jan Mulder opgevolgd en heeft in korte tijd een grote naam opgebouwd bij het koor- en orgelmuziek minnend publiek.



Het kerstconcert is de feestelijke opmaat naar het 95 jarig bestaan dat in 2012 gevierd wordt. De oprichtingsdatum van D.E.V is 2 januari 1917. De eerste week van het nieuwe jaar staat met een nieuwjaars- en jubileumreceptie direct al in het teken van het jubileum. Daarnaast zal er in 2012 ook een Nederlandstalige CD worden opgenomen, die middels een presentatie concert centraal in het land zal worden gepresenteerd. De concertagenda voor 2012 is met de verschillende geplande optredens in de regio Kampen en andere plaatsen in het land, nagenoeg volledig volgeboekt waardoor aanvragen al door schuiven naar 2013 en verder.



Naast bekende kerstklassiekers is er ook nieuwe muziek in het programma opgenomen. Het openingsnummer “Brich an o Schones morgenlicht” van J.S. Bach, in een bewerking van N. Hoogwerf / K.J. Mulder staat al vele jaren op het repertoire. Naast het “In der Christnacht” van Gruber zingt het koor o.a. “Ik ga met God” van Brodzky in een arrangement van Gerwin van der Plaats en het “All Night, All Day” en “Balm in Gilead”.



De orgelbegeleiding is in handen van Henk van Putten en hij zal ook de orgelsolo voor zijn rekening nemen. Gerwin van der Plaats zal naast de pianobegeleiding ook een kerstimprovisatie spelen en hijzelf zal ook een keer de solopartij zingen. Verder wordt medewerking verleend door de tenor Jaco van Houselt .




Aanvang 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur.




Toegang 10,= kinderen tot 14 jaar 5 ,=

Adres:
Bovenkerk
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Christelijk Kamper Mannenkoor DEV
Jacco van Houselt tenor
Henk van Putten Orgel
Gerwin van der plaats Vleugel en algehele leiding

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.devkampen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Kamper Mannenkoor DEV.
Telefoon:
038 3328197


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-12-11 17:44:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar