Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuwjaarsconcert in De Meerpaal te Dronten Dronten, Flevoland


Naam:
Nieuwjaarsconcert in De Meerpaal te Dronten
Datum:
28 januari 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
Omschrijving:

Het bekende Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) geeft op zaterdag 28 januari 2012 samen met het Christelijk Mannenkoor Dronten met medewerking van Judith Sportel, sopraan een Nieuwjaarsconcert in de Grote Zaal van De Meerpaal, De Rede 80-82 te Dronten. Begeleiding door Elsemarieke den Hartogh – fluit, Jan Lenselink – vleugel, Jeroen Niewint – bas, André van Vliet - synthesizer en Mark Wester – slagwerk. Tijdens dit nieuwjaarsconcert zal door meer dan 140 zangers een veelzijdige show door muziekland ten gehore worden gebracht.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
dat in Nederland en in het buitenland grote bekendheid geniet, bestaat uit 100 zangers die uit het gehele land komen. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra.

Het Christelijk Mannenkoor Dronten
heeft ruim 50 leden en staat sinds september 2004 onder leiding van Peter Speek uit Dronten. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige geestelijke muziek, afgewisseld met meer klassieke werken van Schubert en Händel, Engels- en Nederlandstalige negrospirituals en volksliederen. Met dit uitgebreide repertoire verzorgt het koor eigen concerten, verleent het medewerking aan kerkdiensten en optredens in verzorgingsinstellingen in en om Flevoland, ook op de regio concerten van de afdeling KCZB Flevoland zijn zij regelmatig van de partij. De muzikale begeleider is Niek Vedelaar.

Judith Sportel
studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, alwaar zij in 1996 afstudeerde. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses. Al tijdens haar studie trad zij veelvuldig solistisch op. Inmiddels is zij een veel gevraagd soliste bij diverse koren, vocaalensembles en orkesten. Zij verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen. Als uiterst veelzijdig vocaliste heeft zij eveneens de weg naar het theaterpodium gevonden, alwaar zij het opera en musicalrepertoire, alsmede het lichte genre met verve vertolkt

Locatie : Grote Zaal van De Meerpaal
Adres : De Rede 80-82, 8251 EX Dronten
Wanneer : zaterdag 28 januari 2012
Aanvang concert : 19.30 uur
Toegangsprijs : € 15,00

De toegangskaarten zijn te koop bij De Meerpaal te Dronten. Telefonisch via 0321-388770 of via internet www.meerpaal.nl. Indien nog voorradig aan de kassa één uur voor aanvang concert. De openingstijden van de kassa zijn: maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: www.ncmonline.nl en http://www.cmkdronten.nl/

Adres:
Grote Zaal van de Meerpaal, De Rede 80-82
Postcode:
8251EX
Plaats:
Dronten (Boek overnachting in Dronten)
Dagje uit in Dronten | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor (NCM).


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-12-20 11:07:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar