Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Deo Juvante Huizen, Noord-Holland


Naam:
Jubileumconcert Deo Juvante
Datum:
20 oktober 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Deo Juvante met een diamanten randje

De Chr. koorvereniging Deo Juvante viert haar 60-jarig bestaan met een groots jubileumconcert in de Kruiskerk op D.V. 20 oktober a.s.. Met dankbaarheid wordt er teruggekeken op deze 60 jaar.

Op 20 oktober 1951 kwamen ze voor het eerst bijeen: enthousiaste, meest jonge mensen die gehoor hadden gegeven aan de oproep van Ds. C. van Dop om muzikale medewerking bij zijn wekelijkse evangelisatiewerk op camping Parrewijn in Huizen. Al gauw werd de huiskamer te klein en verhuisde het koor naar het catechisatielokaal van de Nieuwe Kerk om vervolgens, met ongeveer 45 leden deze plaats weer te verlaten voor ’t Visnet.

Landelijke bekendheid kreeg Deo Juvante door de verkoop van grammofoonplaten. De eerste LP verscheen in 1961; in de jaren ’80 kwamen er nóg drie uit. De EO was intussen zendgemachtigde geworden en vooral door deze omroep kwamen de liederen van Deo Juvante in de huiskamers.
Intussen was Bert Moll dirigent geworden. Met deze nog zeer jonge musicus begon de koorvereniging aan een periode van groei, zowel in kwantiteit (het aantal leden ging fors stijgen) als in kwaliteit. Het repertoire werd verruimd met grotere koorwerken, maar het “eenvoudige” lied behield zijn plaats. Bert Moll bewerkte er vele tot meerstemmige liederen die, via radio en grammofoonplaten beluisterd werden door een steeds grotere groep belangstellenden.
Deo Juvante trad ook regelmatig op. Na de voorzichtige start op de camping, kwamen al gauw optredens in bejaardenhuizen, verpleeghuizen en evangelisatiezangdiensten. Steeds vaker werd het koor uitgenodigd en regelmatig waren er concerten in binnen- en buitenland. Die trokken altijd heel veel bezoekers. Reizen werden gemaakt naar o.a. Wales, Wenen, Praag, Parijs en in 2009 naar Trier en omgeving. Dit voorjaar heeft zij een jubileumconcert gegeven in het Concertgebouw van Amsterdam en in juni jl. heeft ze haar medewerking gegeven aan het televisieprogramma Nederland Zingt. Dit najaar verzorgt zij samen met o.a. Jan Vayne een aantal concerten. Het jubileumjaar zal worden afgesloten met een aantal Kerst concerten.

Deo Juvante is, ondanks het grote aantal leden een hechte vereniging. Samen delen de leden lief en leed, in privéaangelegenheden, maar ook “in het groot”. Steeds weer brengt ze de mensen in geloof, in hoop en in liefde dichter bij elkaar.
Deze saamhorigheid bleek de beste basis voor de prestaties. Geloof, Hoop en Liefde is dan ook het thema geworden van de dubbel-cd die dit jaar is uitgekomen ter gelegenheid van het 60 jarige jubileum.

Adres:
Kruiskerk, Jac. van Wassenaerstraat 1
Postcode:
1272 BP
Plaats:
Huizen (Boek overnachting in Huizen)
Dagje uit in Huizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het koor zal een gevarieerd, feestelijk programma ten gehore brengen: een afspiegeling van 60 jaar koortraditie. Medewerkenden zullen zijn: Het Groot Nationaal Strijkorkest, Martin de Deugd – viool en concertmeester, Mariëtte Oelderik – sopraan, Arjan en Edith Post – trompet, Yta van der Zwaag - hobo en André van Vlet – orgel. De muzikale leiding is in handen van de dirigent van Deo Juvante: Bert Moll.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.deojuvante.nl
Email adres:
kaartverkoop apenstaartje deojuvante.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Deo Juvante.
Telefoon:
035-5259447


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-10-05 11:20:46

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar