Christelijke Muziek & Concertagenda

Koor- en samenzangavond Bolsward, Friesland


Naam:
Koor- en samenzangavond
Datum:
19 maart 2011

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 19 maart 2011 organiseren de Christelijk Gemengde Koren “TOG” uit Nijeveen en “De Lofstem”uit Genemuiden een koor- en samenzangavond in de Martinikerk van Bolsward. Beide koren staan onder leiding van Pieter de Jong uit Steenwijkerwold. De bekende pianist en componist Johan Bredewout zal de koren op de vleugel begeleiden en Harry Hamer, ook geen onbekende in Bolsward, verzorgt de begeleiding op het orgel. Ook zullen zij solistisch te horen zijn. TOG en De Lofstem hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot eigentijdse koren, welke steeds op zoek zijn naar nieuwe liederen, nieuwe uitdagingen.
Dit kunnen liederen zijn met nieuwe teksten of oude vertrouwde woorden op nieuwe muziek gezet. Door deze repertoire verbreding proberen beide koren een brug te slaan tussen de gevestigde gemengde koren en de gospelkoren en hopen hiermee ook jongeren aan te sporen mee te komen zingen. Op zaterdag 19 maart 2011 zullen de beide koren liederen uitgegeven door de European Choral Club ten gehore brengen. Daarnaast zullen zij een aantal van de nieuwste liederen uit de psalmenserie van Johan Bredewout zingen. Ook worden er enkele “Songs of Praise”liederen gezongen. Bekende melodieën van Engelse Hymnes. Deze Songs zijn eveneens bewerkt door Johan Bredewout en voorzien van Nederlandse teksten door Ds Hans de Ruiter. Bij deze hymnes en bij een aantal andere liederen wordt het publiek van harte uitgenodigd om mee te zingen met de koren. Omdat 19 maart in de periode van de Lijdenstijd voor Pasen valt is gekozen voor een programmaopbouw wat begint met algemeen Christelijke liederen, daarna een deel uit de Passie- en Pasentijd met afsluitend weer een deel algemeen Christelijke liederen. Ook de samenzang is daarop aangepast. Tijdens deze koor- en samenzangavond zullen worden uitgevoerd: Waarlijk mijn ziel keert zich stil tot God (naar Ps 62); O schepping zingt van vreugd; O, uw diepe liefde Jezus; Genade zo oneindig groot/mijn schuld is weg; Als ik in gedachten sta; They crucified my Lord, Gods eeuwigheid breekt aan; Koning der tranen; O My Lord, Op de Via Dolorosa; Heer, U kent mij (naar ps 139); Bij U komt mijn hulp vandaan (naar Ps 121); Ik hoor Zijn stem; Wij danken U;
Naast de liederen van de koren waarbij u wordt uitgenodigd om mee te zingen is er ook de nodige ruimte in het programma ingepast voor een aantal bekende samenzangliederen, waaronder: Van U zijn alle dingen; Jezus leven van ons leven; U zij de glorie; Daar juicht een toon; Loof de Koning, heel mijn wezen; Liefde Gods.

Adres:
Martinikerk Bolsward
Postcode:
8701 HG
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Koor- en Samenzang

Uitvoerenden:
Chr. Gem. Zangvereniging TOG uit Nijeveen;
Chr. Gem. Zangvereniging De Lofstem uit Genemuiden;
o.l.v. Pieter de Jong;
Harry Hamer, orgel;
Johan Bredewout, vleugel;

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.tognijeveen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van TOG.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2011-02-14 18:35:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar