Christelijke Muziek & Concertagenda

Koor- en samenzangdienst Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland


Naam:
Koor- en samenzangdienst
Datum:
12 december 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
17:00u - 18:30u
Omschrijving:

Samenzangdienst met het Gereformeerd Kerkkoor uit Ridderkerk, onder leiding van Bert Kruis in de Gereformeerde Kerk ( PKN ) “ De Open Hof ” gelegen aan de Schildmanstraat 72 te Hendrik Ido Ambacht.
Op zondag 12 december 2010 zal de 27e koor- en samenzangdienst gehouden in de Gereformeerde kerk (PKN) de Open Hof gelegen aan de Schildmanstraat 72a, 3342 BS te Hendrik Ido Ambacht worden georganiseerd.De dienst zal aanvangen om 17.00 uur terwijl de kerk om 16.30 uur zal zijn geopend. Te gast zal aanwezig zijn het “Gereformeerd Kerkkoor” uit Ridderkerk, onder leiding van Bert Kruis. Het koor bestaat 43 jaar en telt ruim 100 leden. Het koor zingt, gezien haar christelijke achtergrond, hoofdzakelijk geestelijke liederen in de ruimste zin van het woord. De koorleden komen uit de gemeente Ridderkerk en omstreken. In de afgelopen 43 jaar werden veel uitvoeringen en concerten verzorgd, niet alleen in de omgeving van Ridderkerk maar ook ver buiten het woongebied. Er waren wel jaren bij dat er 15 tot 20 uitvoeringen werden gegeven . Ook werd geregeld meegewerkt aan de televisie opnames van “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep. Het laatst nog in de maand oktober van dit jaar. Er werd toen een opname gemaakt in de basiliek in Oudewater. Inmiddels is er al een gedeelte van die opname uitgezonden.Het orgel zal worden bespeeld door Johan den Hoedt uit Hendrik Ido Ambacht. ook geen onbekende in deze regio en daar buiten. Samen met de fluitiste, Jeanette Jelier uit Dordrecht zal hij het geheel muzikaal ondersteunen. Op het programma staan bekende koorliederen , zoals de “Kerst Intrade” van Martin Zonnenberg, “Nowell”,”Laat het stil zijn in Uw nacht” van N. Benschop en andere liederen. Ook staat er een instrumentaal intermezzo op het programma. Daarnaast zal er ruimschoots gelegenheid zijn om samen liederen te zingen. In deze adventstijd zullen de liederen ook met de op handen zijnde kerstdagen een relatie hebben. De gehele dienst zal worden ondersteund doormiddel van een beamer/dia presentatie. De toegang is gratis. U bent van harte uitgenodigd

Adres:
Schildmanstraat 72a
Postcode:
3342 BS
Plaats:
Hendrik-Ido-Ambacht (Boek overnachting in Hendrik-Ido-Ambacht)
Dagje uit in Hendrik-Ido-Ambacht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Koor -en samenzang.
Telefoon:
078 68 175 83


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-11-08 22:35:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar