Christelijke Muziek & Concertagenda

Regiozangavond 'Vervolgd, maar niet vergeten' Nunspeet, Gelderland


Naam:
Regiozangavond 'Vervolgd, maar niet vergeten'
Datum:
9 oktober 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

NUNSPEET - Op zaterdagavond 9 oktober a.s. wordt er een regiozangavond gehouden in Nunspeet, georganiseerd door het HVC Jongerencomité Nunspeet/Doornspijk e.o.. De aanvang is om 20:00. De regiozangavond wordt gehouden in de Dorpskerk, dorpsstraat 12 te Nunspeet. Deze avond zal er medewerking worden verleend door mannenkoor Higgajon o.l.v. Peter Eilander en gemengd jongerenkoor Laudate Deum o.l.v. Arie Kortleven. Tevens is er massale samenzang en zal er een appelwoord gehouden worden door Dhr. J. Bor, directeur van de stichting HVC. Het thema van deze regiozangavond is ‘Vervolgd maar niet vergeten’.


De stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) biedt vervolgde christenen gerichte geestelijke en praktische ondersteuning. Daadkracht tonen, in afhankelijkheid en geloof, staat centraal. Dhr. J. Bor: “Verspreid over de hele wereld zijn er 200 miljoen vervolgde christenen. Elke 4 minuten wordt er een christenen om zijn of haar geloof vermoord. Zomaar wat cijfers, niet te bevatten. Maar juist in de landen waar vervolging het hevigst is groeit het christelijk geloof dagelijks. Daarom is de geestelijke nood in die landen zo groot, en is onze hulp zo hard nodig.” Het HVC Jongerencomité Nunspeet/Doornspijk e.o., dat dit voorjaar werd opgericht, heeft dan ook als doelstelling om de vervolgde Kerk onder de aandacht te brengen in het vrije westen. “Een prachtig initiatief, de landelijke HVC verleend alle medewerking aan deze regiozangavond, en roept mensen uit het hele land op om deze regiozangavond te bezoeken.”

Het thema van deze regiozangavond is ‘Vervolgd, maar niet vergeten’, vanuit dit thema zullen diverse psalmen en geestelijke liederen gezongen worden. Het onder de aandacht brengen van de vervolgde christenen en het oproepen tot gebed staat centraal. Daarnaast zal er een collecte gehouden worden t.b.v. de stichting Hulp Vervolgde Christenen. De regiozangavond wordt gesponsord door diverse bedrijven en instellingen. Meer informatie over de regiozangavond, de sponsors, verdere activiteiten en contactgegevens kunt u vinden op de website hvcjongerencomite-nd.webklik.nl.

Adres:
Dorpsstraat 12
Postcode:
8071 BZ
Plaats:
Nunspeet (Boek overnachting in Nunspeet)
Dagje uit in Nunspeet | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Christenvervolging
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Mannenkoor Higgajon o.l.v. Peter Eilander
Jongerenkoor Laudate Deum o.l.v. Arie Kortleven
Massale Samenzang

Appelwoord door J. Bor

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://hvcjongerencomite-nd.webklik.nl
Email adres:
hvcjongerencomite.nd apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Hulp Vervolgde Christenen.
Telefoon:
0639775550


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-09-09 22:24:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar