Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Christelijk Ensemble Parlando Tiel, Utrecht


Naam:
Jubileumconcert Christelijk Ensemble Parlando
Datum:
24 april 2010

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - u
Omschrijving:

Ensemble Parlando viert 10-jarig bestaan met jubileumconcert in Tiel

Al tien jaar lang is in Rhenen het Christelijk Ensemble Parlando actief. Dit ensemble bestaat uit zo'n 20 enthousiaste (veelal jonge) leden die zowel op een gezellige als ook op een toenemende professionele manier bezig willen zijn met het maken van muziek. Het ensemble staat onder leiding van een tweetal dirigenten die tevens zorgen voor de eventuele begeleiding op de piano: Leander van der Steen en Martien van der Zwan.
Er worden zowel klassieke stukken gespeeld, variƫrend van een pianoconcert van Mozart tot een Slavische dans van Dvorak, als ook psalm-en liedbewerkingen. Zeer regelmatig wordt het ensemble gevraagd om koren te begeleiden tijdens hun concerten. Zo wordt er regelmatig samengewerkt met de Verenigde Veluwse Koren en ook met de Reformatorische Zangvereniging Cantilene uit Barneveld. Met dit laatstgenoemde koor zijn oratoria en cantates uitgevoerd, geschreven door Leander van der Steen. Aan de concerten waaraan Parlando haar medewerking verleend is bijna altijd een goed doel gekoppeld waarvoor de opbrengsten zijn bestemd.
De naam 'Parlando' geeft aan wat het verlangen van de leden is in het maken van de muziek. Parlando betekent: 'sprekende', in het musiceren wil men de muziek laten spreken en zeker bij het spelen van psalm- en liedbewerkingen is men erop gericht de tekst te vertolken en op deze wijze Gods Naam groot te maken.
Het seizoen 2009-2010 is het 10e jaar dat Parlando actief is en hier wordt aandacht aan geschonken tijdens een jubileumconcert op DV zaterdag 24 april in de St. Maartenskerk in Tiel. Aan dit concert zullen ook de eerder genoemde Verenigde Veluwse Koren en zangvereniging Cantilene hun medewerking verlenen. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de Bond tegen het Vloeken. De avond begint om 19.30 uur en vanaf 19.00 uur is de kerk open. De toegang is 3 euro per persoon, voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.

Meer informatie is te vinden op de website van het ensemble: www.ensembleparlando.nl, of op de websites van de dirigenten: www.leandervandersteen.nl en www.martienvanderzwan.nl

Adres:
St. Maartenskerk
Postcode:
5301 EK
Plaats:
Tiel (Boek overnachting in Tiel)
Dagje uit in Tiel | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs volwassenen:
€ 3,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.ensembleparlando.nl
Email adres:
info apenstaartje ensembleparlando.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ensemble Parlando.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2010-04-07 21:40:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar