Christelijke Muziek & Concertagenda

Festival of Nine Lessons and Carols Utrecht, Utrecht


Naam:
Festival of Nine Lessons and Carols
Datum:
20 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:20u
Omschrijving:

Het koor van Holy Trinity Church te Utrecht verleent haar medewerking aan die Carols Services. We horen negen Bijbellezingen en zingen samen Advents- en Kerstliederen. De gezangen zijn onder andere “O come, O come, Emmanuel”, “The angel Gabriel”, “A great and mighty wonder” en “It came upon a eindigt clear”. Het koor soleert ondermeer in “Remember, O thou man”, “Riu, riu, chiu” en “Torches”.
A FESTIVAL OF NINE LESSONS AND CAROLS is de lange officiële naam van een dienst die in veel Anglicaanse kerken wordt gehouden.
Met gebruikmaking van oude bronnen werd een speciale dienst voor het eerst gehouden in de toenmalige kathedraal van Truro in het zuid-engelse Cornwall. Bisschop Benson is de samensteller van de oorspronkelijke liturgie. Enige jaren later wordt het idee overgenomen door King’s College te Cambridge. In 1918 krijgen de Bijbellezingen en Kerstliederen een bepaalde volgorde. De deken van de kapel Eric Millner-White stelt in 1934 de nu bekende vorm samen. Deze dienst is vandaag nog zeer gebruikelijk, niet alleen in Engeland, maar op vele plaatsen over de gehele wereld, en dit jaar opnieuw in Zwolle, Nunspeet en Utrecht.
Naast de toen bekende liederen zijn sindsdien nieuwe gecomponeerd en bewerkt. Hierdoor is elk jaar een nieuw programma samen te stellen. Vaste gezangen , zoals “Once in royal David’s city”, “O come all ye faithful” en “Hark, the herald angels sing”, markeren de dienst. Centraal staan de lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament met als climax de lezing uit het Johannes evangelie dat de menswording van God beschrijft.

De toegang is gratis; de collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

Adres:
Holy Trinity Church
Postcode:
3581KE
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Advent
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Choir of Holy Trinity Anglican Church, Utrecht

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.achurchnearyou.com/utrecht-holy-trinity/
Email adres:
office apenstaartje holytrinityutrecht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Choir Of Holy Trinity Church, Utrecht.
Telefoon:
0653130086


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-12-09 13:05:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar