Christelijke Muziek & Concertagenda

Recensie Yesterday is coming, Listen Up!

Yesterday is coming, Listen Up!a capella group Listen Up!Gospel
Cavern Records
Release-datum: oktober 2007

Met de bijzondere titel 'Yesterday is coming' brengt a capella group Listen Up! de eerste CD met pittige gospelsongs van eigen hand uit.

Wat vind jij van deze CD/DVD?

Recensie

Verrassend, deze a capella formatie van eigen bodem! Met de bijzondere titel 'Yesterday is coming' brengt Listen Up! de eerste CD met songs van eigen hand uit. Na een CD uitgebracht te hebben speciaal voor de eigen gemeente, zal het materiaal op deze CD zeker zijn weg vinden naar groter publiek.

Er zit pit in de nummers en de melodielijnen liggen goed in het gehoor; hier en daar een tikkeltje sentimenteel, maar zeker geloofwaardig. De harmonie├źn zijn welluidend en de stemmen komen in alle registers goed tot hun recht.
'My Saviour's pain' is een puur liedje dat diep raakt, prachtig ingehouden gezongen door Iris.
'Yesterday is coming soon' daarentegen is een virtuoos nummer en swingt de pan uit. Er wordt een heleboel tekst weggekauwd, maar het nummer blijft tot het einde toe boeien.
Het nummer 'My sweet baby' heeft in tegenstelling tot de overige nummers een klassieke uitstraling. Het heeft een prachtige tekst, maar het krijgt door de recht toe, recht aan manier van zingen iets hoekigs. De diepgang van de tekst komt daardoor minder tot zijn recht.
'The city of God' is een mooi ingetogen nummer en heel goed gezongen is 'Another holiday'; de test is metaforisch en grappig.

De leads van Listen Up! hebben duidelijk hun eigen kleur en kwaliteit(!) en geven de teksten veel kleur/lading mee, maar hebben soms de neiging wat te gaan 'zweven'.
Over het geheel genomen is er dynamisch gezien te weinig spanning. De nummers blijven hangen op hetzelfde geluidsniveau. De indruk bestaat dat dit te wijten is aan de manier van opnemen.

Complimenten voor Rob Sjouke die verantwoordelijk is voor de meeste teksten en composities op deze prettige CD!

Ida Gorissen

Reacties van bezoekers (geef ook een reactie):
Deze Recensie is gewijzigd op 2009-02-16 14:20:02, toegevoegd op 2007-10-05 16:34:48.