Christelijke Muziek en Concertagenda

Doek valt voor Superchick

Band stopt na veertien jaar

Van onze redacteur Redmar Smit

21-08-13

Ooit hadden ze de bekende hit ‘Rock What You Got’, en rocken dat konden de bandleden van Superchick als geen ander. Helaas moeten de fans nu helaas alleen verder ‘rocken’. De band Superchick stopt definitief! Maar niet zonder een waardig afscheid.

De Amerikaanse rockband werd opgericht in 1999 en heeft sindsdien een viertal albums op haar naam staan.

Doorbreken van de stilte

Het was lange tijd stil, sinds ze in 2008 haar laatste album uitbracht. Toch kwam de band in mei van dit jaar weer met een nieuw nummer ‘This is the Time’. Dit nummer is een emotioneel nummer voor de bandleden, omdat deze als nagedachtenis geschreven is aan hun drummer Chase Lovelace, die eerder dit jaar overleed aan kanker.

Eigen wegen

De bandleden kwamen gezamenlijk tot het besluit om te stoppen. Ieder is zijn of haar eigen weg ingeslagen. Tricia Brock bracht vorige week haar tweede solo album ‘Radiate’ uit. Gitarist Dave Ghazarian tourt met de christelijke band ‘Audio Adrenaline’ door de VS. Ook de andere leden hebben zo hun eigen activiteiten. Op Facebook bedankt de groep haar fans voor alle steun in de afgelopen jaren

Nagedachtenis overleden drummer

Toch laat ze haar fans niet zo maar achter. Eind dit jaar kunnen fans genieten van een vijftal nieuwe nummers. De songs zijn een eerbetoon aan drummer Chase Lovelace die eerder dit jaar aan kanker is overleden. In een toelichting laten de bandleden weten: "Deze songs getuigen van de enorme vechtlust en het optimisme van Chase. Op deze manier willen wij de herinnering aan hem levend houden."

Luister hier naar het nieuwste nummer ‘This is the Time’.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 21-08-13 - Geplaatst: 21-08-13