Christelijke Muziek en Concertagenda

Natalie Grant: “Hoop wint altijd!!!”

Bemoedigende boodschap op nieuw album

Van onze redacteur Redmar Smit

31-07-13

Er is hoop, midden in de stormen van je leven! Dat is de centrale boodschap op het nieuwe studioalbum van Natalie Grant. ‘Hurricane’ komt 15 oktober uit.

Ruim drie jaar geleden kwam haar laatste album ‘Love Revolution’ uit. Daarna bleef het lange tijd stil.

Snelst verkopende debuutsingle

De Amerikaanse zangeres bracht eerder de gelijknamige single ‘Hurricane’ uit. Deze werd ontzettend goed ontvangen en werd zelfs haar snelst verkopende nummer ooit. Ook stond de song lange tijd op nummer 1 in iTunes. Natalie Grant is altijd al succesvol geweest in de gospelwereld. Fans zijn daarom ook ontzettend blij met haar comeback. De single ‘Hurricane’ is voor veel luisteraars een ontzettende bemoediging. De zangeres werd ook overladen met reacties en verhalen.

Licht in de duisternis

Natalie Grant schreef acht van de tien nummers. De songs gaan over hoop, vrede en bemoediging. Haar hart en ziel stopte ze in de liederen gebaseerd op haar eigen levenservaringen. Het is een persoonlijk album voor de zangeres. Haar verhalen liggen erin opgesloten. Hoewel persoonlijk, zullen de situaties waarover ze schrijft niet onherkenbaar zijn voor de luisteraars. Natalie Grant schrijft op haar website: “De afgelopen jaren reisde ik veel. Op deze plaat staan mijn verhalen en ze zijn een herinnering voor mij; het maakt niet uit hoe donker de worsteling is. Ik ben niet alleen. Door het schrijven van deze nummers, ontdekte ik weer dat hoop altijd wint. Dit album is vol met positieve en opgewekte muziek, zowel tekstueel als muzikaal. Een resultaat van geloof en hoop, na een moeilijke periode. Zelfs wanneer alles donker is, zorgde mijn geloof er voor dat het licht toch bleef schijnen.”

Pijnlijke en moeilijke thema’s

Natalie Grant zingt voor het eerst over haar postnatale depressie na de geboorte van haar derde kind. Ook zingt zij over haar gevoelens van ontoereikendheid als het gaat om opvoeding en haar schuldgevoelens over de onophoudelijke balans tussen werk, gezin, moederschap en geloof.

Haar man Bernie Herms is de producer van haar nieuwe album. Luister hieronder naar haar nieuwe single ‘Hurricane'.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 31-07-13 - Geplaatst: 31-07-13