Christelijke Muziek en Concertagenda

‘Kamper Orgelpad’: laat je muzikaliteit horen!

Speel op één van de orgels op zes verschillende locaties!

Van onze redacteur Redmar Smit

29-07-13

Altijd al op een mooi en oud kerkorgel willen spelen? Op 8 augustus krijgt iedereen de mogelijkheid om deze droom waar te maken. Dit kan tijdens het jaarlijkse ‘Kamper Orgelpad’.

Het ‘Kamper Orgelpad’ staat in het kader van de Kamper Ui(t)dagen. Deze dag kun je dus leuk combineren.

Speel zelf!

Op zes locatie in de historische binnenstad van Kampen is het mogelijk om orgels te bewonderen, maar ook om ze te bespelen. Natuurlijk is de prachtige Boven- of Sint Nicolaaskerk ook open. Speel op het Hinsz-orgel of Reil-koororgel, en vul de kerk met de klanken van jouw muzikale talent. De andere deelnemende kerken zijn de Broederkerk, de Burgwalkerk, de Evangelische-Lutherse Kerk, de Gereformeerde Gemeente en de Nieuwe Kerk.

Miniconcerten

Het bespelen van het orgel gebeurt wel onder begeleiding. Het maakt verder niet uit hoeveel ervaring de bezoekers hebben. Iedereen is welkom om hun muzikale kunsten aan het publiek te vertonen. In de Bovenkerk verzorgt organist Aarnoud de Groen gedurende de dag vier keer een miniconcert van een half uur. ’s Avonds om 20:00 uur is er ook nog een volledig concert, dit in het kader van de zomeravondserie van de Bovenkerk.

De dag begint om 10:00 uur.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 29-07-13 - Geplaatst: 29-07-13