Christelijke Muziek en Concertagenda

Mandisa wil christenen bemoedigen

Vierde album voor de Amerikaanse zangeres

Van onze redacteur Redmar Smit

17-07-13

Mandisa brengt op 27 augustus haar vierde album ‘Overcomer’ uit. Het is de opvolger van de plaat ‘What If We Were Real’ welke een groot succes was en een aantal hits voortbracht.

Onlangs verscheen de eerste en tevens gelijknamige single van ‘Overcomer’. Inmiddels heeft de leadsingle de eerste plaats bereikt in de iTunes Christian Singles Chart.

Overwinnaars in Christus

‘Overcomer’ is gebaseerd op 1 Johannes 4 vers 4 waarin staat: Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is en op 1 Johannes 5 vers 4-5: Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof. Wie anders is het die de wereld overwint dan hij die gelooft dat Jezus de Zoon van God is?

Bemoediging in de strijd

Het album bevat elf nummers, zowel ballads als ook een aantal uptempo popsongs. Mandisa bespreekt moeilijke thema’s, maar die wel veel leven onder christenen. Mandisa vertelt op haar website: “Ik wil christenen die een strijd voeren er aan herinneren dat de wapens waarmee ze deze oorlog moeten voeren beschikbaar zijn in Jezus Christus. Door Hem zijn we overwinnaars.”

Persoonlijke en aansprekende nummers

Naast de titeltrack ‘Overcomer’ staan er nummers op het album zoals ‘Dear John’, een nummer geschreven voor haar ongelovige broer, in de hoop dat hij ooit Jezus gaat zien als zijn Verlosser, ‘At All Times’ een lied om christenen aan te moedigen, God te aanbidden in alle tijden, het zij goed of slecht en het indrukwekkende nummer ‘What Scars Are For’, een lied dat gaat over dat we Gods trouw en genezing kunnen zien in onze littekens. Bij het schrijven van de nummers kreeg Mandisa medewerking van bekende muzikanten als Matthew West, Plumb, Britt Nicole en Israel Houghton.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 15-07-13 - Geplaatst: 15-07-13