Christelijke Muziek en Concertagenda

Hart van aanbidding moet meer prioriteit krijgen

Come2Worship-dag: kom en aanbid!

Van onze redacteur Redmar Smit

10-07-13

Aanbidding is een belangrijk iets in het leven van een christen. Toch gebeurt dit vaak te weinig. Op 18 juli is er een Come2Worship-dag op camping De Betteld in Zelhem.. Een dag vol worshipconcerten en interessante workshops en seminars over de praktijk van aanbidding en muziek.

Dit is de eerste keer dat deze dag wordt gehouden. Elisa Krijgsman en de C2W-band hebben de leiding.

Waardige eredienst aan God

Komen om te aanbidden –come to worship- is de centrale gedachte van deze bijzondere dag. De visie van Come2Worship is om het hart van aanbidding de hoogte prioriteit te geven. Elisa Krijgsman schreef het volgende over aanbidding: “Het gaat om een waardige eredienst geven aan God, niet aan de kerk of gemeente. Het gaat om een levensstijl van aanbidding waarin muziek of elke andere kunstvorm een diepe uiting van aanbidding kan zijn.”

Gods aanwezigheid staat centraal

Reni en Elisa Krijgsman zullen de seminars en workshops gaan geven. Dit kunnen waardevolle ‘lessen’ zijn voor instrumentalisten en zangers die betrokken zijn bij aanbidding en muziek in eigen kerk. Maar ook als je niets met muziek hebt, maar God wilt aanbidden op je eigen manier, dan is deze dag ook voor jou een aanrader! Elisa Krijgsman: “Aanbidding draait niet om hoe goed er gemusiceerd wordt of hoe goed de aanbidding geleid wordt. Het gaat om God, en om zijn aanwezigheid. Het gaat over hoe wij ons kunnen overgeven aan God.”

Come2Worship-weekend

Come2Worship organiseert ook elk jaar een aantal weekenden. Een heel weekend staat dan in het teken van aanbidding. Ook dit wordt geleid door het bekende muziekechtpaar. Zij zijn tevens de oprichters van Come2Worship. Het volgende weekend is van 20-22 september 2013. De dag op 18 juli is gratis, er is wel een collecte en de workshops kosten €10,-.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 10-07-13 - Geplaatst: 10-07-13