Christelijke Muziek en Concertagenda

Meidenband ZOEgirl weer bij elkaar

Nieuw album met bijzondere liedjes

Van onze redacteur Redmar Smit

15-06-13

Wie kent ze nog? De drie meiden onder de bandnaam Zoegirl! Ze zijn weer bij elkaar. Eind dit jaar brengen ze een album uit met slaapliedjes.

Het is sinds acht jaar dat er weer nieuw werk uitkomt van de band.

Breuk van de band

Zeven jaar geleden besloten de meiden uit elkaar te gaan. Ze trouwende, kregen kinderen en wilden zich meer richten op hun gezinsleven. Alisa Childers en Kristin Swinford-Schweain begonnen in tussen tijd aan een solocarrière. Alisa Childers bracht haar titelloze album uit en later nog een EP ‘Plastic Guns’. Kristin Swinford-Schweain bracht haar album ‘Days Of Eden’ uit.

Geen vals gerucht

Fans waren in eerste instantie bang dat het om een vals gerucht zou gaan. De meiden bevestigden het echter snel op hun Facebook. “Wij zijn het echt. Sinds 2006 zijn wij druk geweest met onze gezinnen en andere projecten. We hebben besloten om iets te doen wat we altijd al wilde doen als moeders en muzikanten. We gaan teksten schrijven en nummers opnemen voor een album met slaapliedjes voor kinderen. We kunnen niet wachten om dit met jullie te delen.”

Droomcarrière

De meiden braken in 2000 door met hun single ‘I believe’. Hun album ‘ZOEgirl’ werd uitgebracht door Sparrow Records. Ze werden de snelst verkopende artiest van alle tijden bij Sparrow Records. Daarna brachten ze nog drie albums uit: ‘Life’, Different Kind Of Free’ en ‘Room To Breathe’. Ze wonnen een DoveAward en een aantal singles stonden op nummer 1 op de christelijke hitlijsten in Amerika.

De meiden hopen dat ze de band weer op kunnen pakken met hun oude fans. Natuurlijk hopen ze ook op een groot aantal nieuwe fans.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 15-06-13 - Geplaatst: 15-06-13