Christelijke Muziek en Concertagenda

Mannenkoor 'Urker Zangers' in actie voor de armen

Benefietconcert voor 'Armen in de N.O.P.'

Van onze redacteur Redmar Smit

12-06-13

Mannenkoor ‘Urker Zangers’ geeft op dinsdag 25 juni een bijzonder concert in Emmeloord. Het betreft een benefietconcert voor ‘De arme kant van de N.O.P. (Noordoostpolder).

Hiermee zetten ze de traditie voort dat de laatste repetitieavond voor de zomervakantie niet gerepeteerd wordt, maar trekken ze er nog eenmaal op uit.

Geld voor de armen

Het idee om een benefietconcert te organiseren om zo geld in te zamelen voor Stichting ‘De arme kant van de N.O.P. komt van koorlid Eeuwe Weening. Het concert is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. Het koor 'Urker Zangers' hoopt dat de bezoekers een gulle donatie doen voor mensen die het momenteel financieel erg moeilijk hebben.

Gevarieerd programma

De avond wordt gevuld met een gevarieerd repertoire. Geniet van koralen, psalmen van hun nieuwste psalmen-cd en uiteraard de negrospirituals die bij het koor zo geliefd zijn. Het koor staat onder leiding van de bekende Urker musicus Jacob Schenk. Het Trombonekwartet ‘Bonebrass’ verleent ook hun medewerking aan dit bijzondere concert. Het kwartet bestaat uit Jan Bults, Jan Jager, Gert van Veldhuizen en Wessel Bruggink. De blazers en de zangers staan garant voor een gevarieerd en kwalitatief programma. Het eind van het programma zal door de beide medewerkers gezamenlijk worden afgesloten.

Het koor hoopt op veel bezoekers en natuurlijk een hoge opbrengst voor de naasten nood. Meer informatie over het concert vindt u in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 12-06-13 - Geplaatst: 12-06-13